Τοπικές Ειδήσεις

Ανεβλήθη για σήμερα η χθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής

Αναβλήθηκε χθες η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της δημοτικής επιτροπής με το δήμαρχο να τονίζει ότι δεν πρόκειται να εξετάζεται κανένα θέμα εάν δεν είναι παρόντες οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί και ο νομικός σύμβουλος του δήμου. Ο δήμαρχος εξανέστη επίσης με την καθυστέρηση της διεκπεραίωσης εισαγωγής των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη.
Συγκεκριμένα χθες, τέθηκαν προς συζήτηση τρία θέματα εκτός ημερησίας διάταξης με τον κ. Τηλέμαχο Καμπούρη, μέλος της παράταξης του κ. Αντώνη Καμπουράκη να δηλώνει ότι διαφωνεί με την συζήτησή τους, καθώς ήρθαν λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση. Ο κ. Καμπούρης τόνισε πως ακόμη και αν συζητούνταν, θα τα καταψήφιζε.
Τελικά, η δημοτική επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει και να ψηφίσει τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που δεν συζητήθηκαν χθες.

Διαξιφισμοί για τις
προσλήψεις πολιτικής προστασίας
Οι τόνοι ανέβηκαν στη συνεδρίαση με αφορμή το σχόλιο του μέλους της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρη Ζανεττούλλη για τις προσλήψεις των 54 εποχικών υπαλλήλων πολιτικής προστασίας. Ο κ. Ζανεττούλλης ζήτησε συγκεκριμένα να μάθει με ποια κριτήρια έγιναν οι προσλήψεις και γιατί έμειναν εκτός 12 υποψήφιοι.
«Κύριε Ζανεττούλλη, μας είπατε να φροντίσουμε να προσληφθούν άνθρωποι οι οποίοι θα είναι στην πρώτη γραμμή και θα κάνουν δουλειά. Και αυτό κάναμε. Αν θεωρείτε ότι από αυτούς που προσλάβαμε έστω και ένας δεν θα κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει, να έρθετε να μου το πείτε», απάντησε στον κ. Ζανεττούλλη ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης. Ο κ. Ζανεττούλλης ρώτησε στη συνέχεια αν όσοι έχουν προσληφθεί διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία.
«Ήταν λογικό κάποιοι από τους 80-90 που υπέβαλαν αίτηση να μείνουν εκτός. Ξέρετε πώς γίνονταν οι προσλήψεις όλα αυτά τα χρόνια.
Με τους ανθρώπους που δεν καταφέραμε να προσλάβουμε συναντηθήκαμε την αμέσως επόμενη μέρα. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι που είχαν συνηθίσει να προσλαμβάνονται για πολλά χρόνια μπορεί να δυσαρεστήθηκαν. Είναι λογικό. Έχουμε όμως κινήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού με συμβάσεις οκτώ μηνών και οι 12 που έμειναν εκτός του προγράμματος πολιτικής προστασίας με διάρκεια πέντε μηνών, θα προσληφθούν με τις οκτάμηνες συμβάσεις», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι:
«Οι άνθρωποι που επιλέξαμε θα είναι στην πρώτη γραμμή. Δυστυχώς μία εργαζόμενη από τη Σορωνή που εργάζεται για πολλά χρόνια δεν καταφέραμε να την πάρουμε καθώς επιλέξαμε άλλο εργαζόμενο που οδηγεί οχήματα και μπορεί να μεταφέρει νερό και κόσμο την ώρα της κρίσης. Δεν ήταν εύκολη η επιλογή να αφήσεις ανθρώπους εκτός οι οποίοι για χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.
Η επιλογή έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια καθώς και φέτος το καλοκαίρι είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε αρκετά συμβάντα. Θέλουμε ο καθένας από τους υπαλλήλους να είναι πάντα ετοιμοπόλεμος.
Κάθε εργαζόμενος έχει την ευθύνη για το ρόλο του και το καθήκον του. Ανάλογη είναι η ευθύνη που έχουμε εμείς ως δημοτική αρχή για την ασφάλειά τους την ώρα της υπηρεσίας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου