Ρεπορτάζ

Η εταιρεία GUSTUS ALL DAY & ΣΙΑ ΕΕ κέρδισε τις δημοπρασίες και των καταστημάτων στην Κοιλάδα των Πεταλουδών

Στην εταιρεία GUSTUS ALL DAY & ΣΙΑ ΕΕ, που πλειοδότησε επικυρώθηκαν όλες οι δημοπρασίες για την μίσθωση των καταστημάτων στην Κοιλάδα των Πεταλουδών, που διαχειρίζεται η ΔΕΡΜ ΑΕ.
Η ίδια εταιρεία είναι εξάλλου αυτή που πλειοδότησε και εξασφάλισε την διαχείριση των καταστημάτων και στο μνημείο των Πηγών Καλλιθέας.
Πιο συγκεκριμένα:
-Διενεργήθηκε δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός (δημοπρασία) για την εκμίσθωση ενός δημοτικού ακινήτου, και δη ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια Καλόπετρας), που βρίσκεται στο φυσικό μνημείο.
Το κατάστημα έχει συνολικό καθαρό εμβαδόν 32,20 τ.μ., μεικτό 34,80 τ.μ., ο δε αύλειος χώρος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων έχει επιφάνεια 150 τ.μ..
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται δωδεκαετής αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής του ιδιωτικού συμφωνητικού της μίσθωσης που θα υπογραφεί μεταξύ της εκμισθώτριας εταιρείας και του πλειοδότη, που θα αναδειχθεί από την δημοπρασία.
Το ελάχιστο προσφερόμενο ετήσιο μίσθωμα δεν δύναται να είναι μικρότερο από 103.200 € πλέον του συνόλου του εκάστοτε ισχύοντος τέλους χαρτοσήμου (ή Φ.Π.Α.) επί του ως άνω μισθώματος.
– Διενεργήθηκε δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση τριών εμπορικών καταστημάτων, του καταστήματος σουβενίρ κάτω- δίπλα από το εκδοτήριο, του καταστήματος σουβενίρ δίπλα στην είσοδο και του καταστήματος σουβενίρ 2 δίπλα στην είσοδο.
Το κατάστημα σουβενίρ κάτω- δίπλα από το εκδοτήριο έχει συνολικό καθαρό εμβαδόν 10,50 τ.μ., συνολικό μεικτό εμβαδόν 12 τ.μ..
Το κατάστημα σουβενίρ δίπλα στην είσοδο έχει συνολικό καθαρό εμβαδόν 13,30 τ.μ..

Το ελάχιστο προσφερόμενο ετήσιο μίσθωμα δεν δύναται να είναι μικρότερο από 37.200 €, πλέον του συνόλου του εκάστοτε ισχύοντος τέλους χαρτοσήμου (ή Φ.Π.Α.) επί του ως άνω μισθώματος.
– Διενεργήθηκε δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του αναψυκτηρίου εισόδου και της καφετέριας εισόδου.
Το αναψυκτήριο εισόδου έχει συνολικό καθαρό εμβαδόν 23 τ.μ. και η καφετέρια εισόδου έχει συνολικό καθαρό εμβαδόν 11,40 τ.μ., ο δε αύλειος χώρος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων έχει επιφάνεια 80 τ.μ..
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται 12 έτη αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής του ιδιωτικού συμφωνητικού της μίσθωσης που θα υπογραφεί μεταξύ της εκμισθώτριας εταιρείας και του πλειοδότη, που θα αναδειχθεί από την δημοπρασία.
Το ελάχιστο προσφερόμενο ετήσιο μίσθωμα δεν δύναται να είναι μικρότερο από 99.600 € πλέον του συνόλου του εκάστοτε ισχύοντος τέλους χαρτοσήμου (ή Φ.Π.Α.) επί του ως άνω μισθώματος.
Θυμίζουμε ότι η ίδια εταιρεία έχει εκμισθώσει 4 συνολικά επιχειρήσεις (δύο εμπορικών καταστημάτων και δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος) στο μνημείο των Πηγών Καλλιθέας.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός διενεργήθηκε σύμφωνα με τα οριζόμενα στο π.δ. 270/1981 «Περί καθορισμού των οργάνων της διαδικασίας και των όρων διενέργειας δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων» (Α’ 77), το οποίο κατά την διάταξη του άρθρου 9 παρ. 2 αυτού εφαρμόζεται και επί εκμισθώσεως ακινήτων και των νομικών προσώπων Δήμων και Κοινοτήτων.
Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι δωδεκαετής. Μπορεί να παρατείνεται μετά τη λήξη του συμβατικού της χρόνου για χρονικό διάστημα τριών επιπλέον ετών, αποκλειστικά και μόνο με νεότερη έγγραφη συμφωνία μεταξύ των συμβαλλομένων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου