Τοπικές Ειδήσεις

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κω – Νύχτα στο ύπαιθρο για χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες

Σε γήπεδο και σχολεία μεταφέρθηκαν τουρίστες από ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν στην Κω

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στην Κω στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τη φωτιά.

Όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν περικυκλώσει τις εστίες, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες. 70 πυροσβέστες, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από Αθήνα, Ελευσίνα, Ρόδο πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες επιχειρούν να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα αποτρέποντας τη φωτιά να επεκταθεί στη Καρδάμαινα.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, που θα συμβάλουν σημαντικά στην κατάσβεση της φωτιάς.

Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για έλεγχο της πυρκαγιάς τις επόμενες ώρες.

Ολονύχτια μάχη εδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, καθώς οι εστίες της φωτιάς ήταν δεκάδες ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς το παραλιακό μέτωπο με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η εκκένωση του χωριού Καρδάμαινα.

Μηνύματα του 112 εστάλησαν σε όσους βρίσκονταν εκεί για να εκκενώσουν προς Αντιμάχεια. Κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, με μέριμνα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε σχολικές εγκαταστάσεις καθώς και στο γήπεδο της περιοχής.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, με ασφάλεια μεταφέρθηκαν από το απόγευμα της Δευτέρας περίπου 10.000 κάτοικοι και επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, σχολεία, γήπεδα και ξενοδοχεία της Αντιμάχειας και σε Μαστιχάρι και Μαρμάρι ενώ δεν κινδύνεψαν κατοικίες.

Αν και τα ξημερώματα υπήρξε η πληροφορία πως η φωτιά στην περιοχή λίγο έξω από τη Καρδάμαινα βρίσκεται σε ύφεση, η πυροσβεστική δεν την επιβεβαίωσε.

Σημειώνεται πως μέχρι και τώρα στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οδηγίες στους Βρετανούς τουρίστες

Αργά το βράδυ η Βρετανική Πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προς τους Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται στην Κω και επηρεάζονται από την εκκένωση στα Καρδάμαινα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με τη φωτιά στην Κω και είμαστε σε στενή επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και τις τοπικές Αρχές.

Οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου από επηρεάζονται από τη φωτιά θα πρέπει: να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, να έχουν μαζί τους τα διαβατήρια, να είναι σε επαφή με τους τουριστικούς τους πράκτορες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου