Τοπικές Ειδήσεις

Αναβλήθηκε η δίκη πρώην δημάρχου της Αστυπάλαιας για μια απίθανη υπόθεση επιταγής εργολαβικής κοινοπραξίας

Για την 6η Νοεμβρίου 2024 αναβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Αστυπάλαιας κ. Πανορμίτη Κονταράτο για πλαστογραφία με σκοπό οφέλους ιδιαίτερα μεγάλου.
Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται ειδικότερα για το ό,τι εντός του χρονικού διαστήματος από 24-8-2019 έως 29-8-2019, νόθευσε έγγραφο και ειδικότερα, ενώ οι νόμιμοι εκπρόσωποι κοινοπραξίας είχαν εκδώσει λευκή επιταγή ως προς τον χρόνο έκδοσής της, ποσού 95.000 ευρώ, με τόπο έκδοσης την Αθήνα, πληρώτρια Τράπεζα την Marfin Egnatia Bank και εις διαταγήν του Δήμου Αστυπάλαιας κι ενώ είχε συμφωνηθεί να συμπληρωθεί η επιταγή αυτή από τον δήμο μόλις θα εκταμιεύετο σχετικό χρηματικό κονδύλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πριν γίνει αυτό, σε καμία περίπτωση να μην συμπληρωθεί η ελλείπουσα ημερομηνία έκδοσης, αντισυμβατικά και χωρίς την συναίνεση της εκδότριας εταιρίας, νόθευσε την επιταγή αυτή και συγκεκριμένα συμπλήρωσε ως χρόνο έκδοσης αυτής την ημερομηνία “30-8-2019”.

Κατηγορείται ότι προέβη στην πράξη του με σκοπό να παραπλανηθούν κατ’ αρχάς οι υπάλληλοι της, διαδόχου, πληρώτριας, Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε, κατά την εμφάνιση της επιταγής προς πληρωμή, ως προς το ό,τι είχε συμπληρωθεί σε όλα τα στοιχεία της από τους νόμιμους εκπροσώπους της ακολούθως δε σε περίπτωση μη πληρωμής και σφραγίσεώς της, όπως και έγινε, αφού αυτή, ενώ, την 5-9-2019, εμφανίστηκε εμπροθέσμως προς πληρωμή, στο ευρισκόμενο στην Αστυπάλαια υποκατάστημα, της Τράπεζας Alpha Bank, δεν πληρώθηκε λόγω κλειστού λογαριασμού της εκδότριας, σύμφωνα με την από 6-9-2019 βεβαίωση της ήδη διαδόχου πληρώτριας Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε επί του σώματος της επιταγής, με σκοπό να παραπλανηθούν αφενός ο αρμόδιος Εισαγγελέας, με την υποβολή εγκλήσεως εκ μέρους του Δ. Αστυπάλαιας, με βάση αυτήν την επιταγή, σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων της εκδότριας Κοινοπραξίας για το, εκ δόλου, αδίκημα της ακάλυπτης επιταγής από κοινού, όπως πράγματι αυτή, την 21-11-2019, υποβλήθηκε, από τον κ. Νικόλαο Κομηνέα δήμαρχο και νόμιμο εκπρόσωπο του Δ. Αστυπάλαιας (από την 30-8-2019), αφετέρου ο αρμόδιος Δικαστής, με την υποβολή αιτήσεως, επίσης εκ μέρους του δήμου Αστυπάλαιας, προς έκδοση Διαταγής Πληρωμής, με βάση αυτήν την επιταγή, σε βάρος ήδη της κοινοπραξίας όπως επίσης πράγματι αυτή, την 21-11-2019, υποβλήθηκε από νέο δήμαρχο, ενώπιον του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί Διαταγή Πληρωμής και να υποχρεωθεί η κοινοπραξία να καταβάλλει στον αιτούντα δήμο νομιμοτόκως το ποσό των 95.000 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου