Στη Χάλκη θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στα Δωδεκάνησα, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας που επιτρέπει πλέον τους πολιτικούς γάμους ομόφυλων με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.
Τον επόμενο μήνα έχει κλειστεί η ημερομηνία για τις 17 Αυγούστου 2024 και τον γάμο του ζευγαριού θα τελέσει ο δήμαρχος του νησιού Άγγελος Φραγκάκης. Ο γάμος θα τελεσθεί στο δημαρχείο της Χάλκης, μεταξύ δύο αντρών ιταλικής καταγωγής, όπως δήλωσε στη «δ» ο δήμαρχος.
Οι δύο ερωτευμένοι Ιταλοί επισκέπτονται τη Χάλκη φανατικά τα τελευταία χρόνια κι επέλεξαν το νησί για να παντρευτούν με πολιτικό γάμο στα μέσα Αυγούστου. Μάλιστα απέστειλαν το σχετικό αίτημα με e-mail πριν από περίπου ενάμιση μήνα στον Δήμο, με την επιθυμία τους να παντρευτούν στο νησί «της ειρήνης και της φιλίας».
Το ζευγάρι θα καταλύσει στο ξενοδοχείο του νησιού «Αρετάνασσα» και θα τους συνοδεύουν φίλοι τους που θα παρίστανται στο γεγονός και θα ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης. Οι ίδιοι πλέον, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, αφού η επιθυμία τους γίνεται πραγματικότητα!
Η Χάλκη γίνεται το πρώτο νησί της Δωδεκανήσου που θα τελεστεί γάμος ομόφυλων, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν από χρόνια πρώτη η Τήλος «άνοιξε το δρόμο», με δήμαρχο τον αείμνηστο Τάσο Αλιφέρη, που όμως τότε δεν είχε νομική ισχύ στη χώρα μας.
«Οι δύο Ιταλοί απέστειλαν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το αίτημά τους στο Δήμο μας πριν από περίπου ενάμιση μήνα κι επειδή ο δημοτικός υπάλληλος καθυστέρησε να απαντήσει, στην αγωνία τους να μάθουν λεπτομέρειες για το ποια υπηρεσία έχει την ευθύνη, έστειλαν e-mail και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να λάβουν τις σχετικές πληροφορίες», δήλωσε ο κ. Φραγκάκης.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο (15/2) ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο με τον τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του αστικού κώδικα και άλλες διατάξεις». που επιτρέπει στη χώρα μας την τέλεση πολιτικών γάμων ομόφυλων ζευγαριών και έγινε νόμος του κράτους.
Με την υπερψήφισή του η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που επιτρέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Επιπλέον, παρέχονται σε ομόφυλα ζευγάρια πλήρη γονεϊκά δικαιώματα, χωρίς όμως να τους επιτρέπεται η παρένθετη μητρότητα.
Εν τω μεταξύ, πολλά ομόφυλα ζευγάρια επέλεγαν να παντρευτούν σε μια από τις χώρες της ΕΕ που ήδη διέθεταν το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, παρακάμπτοντας έτσι τους ελληνικούς νομοθετικούς περιορισμούς.
Για την εκκλησία, ο γάμος μεταξύ ομοφύλων συνιστά απειλή στο παραδοσιακό οικογενειακό μοντέλο. Όπως υποστηρίζουν οι κληρικοί, η υποστήριξη σε αυτό θα μπορούσε να συνδράμει κατά του προβλήματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το νομοσχέδιο αποτελεί ορόσημο, αφού για πρώτη φορά τα ομόφυλα ζευγάρια θα αναγνωρίζονται ως οικογενειακή μονάδα.
https://www.dimokratiki.gr/06-07-2024/sti-chalki-o-protos-gamos-omofylou-zevgariou/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.