Τοπικές Ειδήσεις

Προέβη σε απολογισμό πεπραγμένων α’ εξαμήνου

• Σε συνέντευξη τύπου «εφ’ όλης της ύλης» αναφέρθηκε στο έργο που επιτεύχθηκε ως τώρα και στους στόχους που έχουν τεθεί άμεσα και μεσομακροπρόθεσμα

Στον απολογισμό των πεπραγμένων του πρώτου εξαμήνου από την ανάληψη της θητείας της δημοτικής αρχής προέβη ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες. Αναφέρθηκε παράλληλα στους στόχους που θέτει για την βελτίωση της εικόνας του νησιού και της καθημερινότητας.
«Έχουμε συμπληρώσει έξι μήνες ως δημοτική αρχή και προσπαθήσαμε από την πρώτη ημέρα να κάνουμε ένα νοικοκύρεμα σε όλους τους τομείς, να ξεκαθαρίσουμε με ποιες δυνάμεις θα κινηθούμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να λύσουμε τα προβλήματα. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την ανάληψη των καθηκόντων μας μέχρι σήμερα εστιάσαμε την προσοχή μας στο να καταγράψουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα και τους πόρους που θα χρησιμοποιήσουμε για την βελτίωση της καθημερινότητας. Συναντήσαμε δυσκολίες που προσπαθούμε κάθε μέρα να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των συμπολιτών μας να δουν ένα νησί πολύ καλύτερο από αυτό που βλέπουμε όλοι μας καθημερινά και ζητούν από εμάς να κάνουμε την πολυπόθητη αλλαγή. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την αλλαγή θέλουμε να δούμε και εμείς. Την αλλαγή της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν στο νησί. Απαιτείται καλή οργάνωση και πολλή δουλειά. Σας διαβεβαιώ ότι οι ώρες της ημέρας δεν φτάνουν. Εργαζόμαστε από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Δεν μπορούμε όμως να δώσουμε λύσεις αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα. Απαιτούνται σοβαρές μελέτες από ειδικούς για την διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος, για την αποτελεσματικότερη αποκομιδή των απορριμμάτων κλπ», δήλωσε ο κ. Κολιάδης και συμπλήρωσε ότι:
«Είμαστε ένας προορισμός από τους σημαντικότερους σε όλη τη χώρα. Έχουμε όμως μείνει πίσω στις υποδομές. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Λυπάμαι που το λέω. Βλέπω όμως άλλους δήμους με σκληρή δουλειά και απορρόφηση κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα να έχουν κάνει σημαντικά βήματα.
Δεσμευόμαστε ότι δεν θα αφήσουμε καμία μέρα να πάει χαμένη. Θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση μελετών έτσι ώστε να διεκδικήσουμε τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις. Γνωρίζετε ποια είναι η οικονομική κατάσταση του δήμου… Έχουμε προβεί στις διαδικασίες για τη λήψη χρηματοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και μέχρι την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει, θα έρθουν τα χρήματα. Αυτό είναι μία αρχή. Ωστόσο τα χρήματα του δανείου δεν επαρκούν για να καλύψουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των προηγουμένων ετών σε εργολάβους και προμηθευτές».
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη δεύτερη ευκαιρία που έλαβε ο δήμος Ρόδου για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και δήλωσε πώς η νέα δημοτική αρχή θα κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να κερδίσει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών και να μην αφήσει αυτή την ευκαιρία αλλά και καμία άλλη ευκαιρία χρηματοδότησης να πάει χαμένη.
Αναλυτικότερα δήλωσε ότι: «Ακούστηκε από κάποιες πλευρές ότι οι συστημικές τράπεζες μας γύριζαν την πλάτη. Θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουμε προσφορές και από συστημικές/ιδιωτικές τράπεζες τις οποίες αξιολογούμε για να δούμε τι μας συμφέρει περισσότερο. Εκεί όμως που εστιάζουμε την προσοχή μας είναι στο πώς θα διεκδικήσουμε και θα λάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες χρηματοδοτήσεις μέσα από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια απεντάχθηκαν έργα, π.χ. το Φλεβάρη του ’21 η υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας για τις σχολικές μονάδες ένα έργο με προϋπολογισμό 1,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση 670.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ απεντάχθηκε. Το ίδιο συνέβη και με την τοποθέτηση ραμπών και την κατασκευή χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του δήμου Ρόδου με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τα σχέδια βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Κατά την επίσκεψη του προϊσταμένου του τμήματος Ελλάδας και Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Carsten Rasmussen στη Ρόδο ενημερωθήκαμε ότι χάσαμε τις χρηματοδοτήσεις. Παρενέβη ωστόσο ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και κατάφερε να κερδίσουμε χρόνο ώστε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα. Μιλάμε για ένα ποσό μεταξύ 8 έως 15 εκατ. ευρώ. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Χατζημάρκο και τον κ. Rasmussen βεβαίως. Αυτό που δεν έγινε στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια θα φροντίσουμε να το κάνουμε σε 6-7 μήνες. Είναι ένας αγώνας δρόμου δύσκολος και απαιτητικός. Για να πετύχουμε το στόχο μας, επενδύουμε στις συνέργειες. Οι υπηρεσίες αντιλαμβάνονται την ευθύνη που έχουν επιτέλους να υπάρξει ένα σχέδιο και ένας προγραμματισμός σε αυτό το δήμο. Γι’ αυτό και η επαναλειτουργία της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, αποτελεί τη βάση για την επίτευξη των στόχων που θέτουμε».
Επίσης ο κ. Κολιάδης δήλωσε ότι εξετάζονται οι περιοχές εφαρμογής του ΣΒΑΑ, από το παραλιακό μέτωπο μέχρι την Aνάληψη ή την περιοχή ΜΗΔΕΙΑ.
ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Συμπτωματικά χθες άνοιξε ένας κύκλος διαβουλεύσεων με τους τοπικούς φορείς. (ΕΞΡ, Επιμελητήριο, ΤΕΕ κλπ) για τον Τοπικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, ένα ζήτημα που ο δήμαρχος Α. Κολιάδης θέτει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του.
«Ήρθε η ώρα έπειτα από δεκαετίες να υπάρξει ένα σχέδιο σε αυτό το δήμο, σε αυτό το νησί. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε πού θέλουμε να οδηγήσουμε το νησί στα επόμενα 10-15 χρόνια, ποια ανάπτυξη θέλουμε, πού υπάρχουν δυνατότητες και ευκαιρίες ώστε να δημιουργήσουμε ένα ανθρώπινο νησί σεβόμενοι πρωτίστως το περιβάλλον. Θέλουμε το νησί μας να μην είναι απλά ένας αγαπημένος προορισμός για τους επισκέπτες, αλλά ένα νησί στο οποίο θα χαιρόμαστε και θα απολαμβάνουμε τη ζωή. Μπορεί να είμαστε ως ροδίτες υπερήφανοι για το νησί μας, ξέρουμε όμως ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Ξεκινούν σήμερα οι διαβουλεύσεις με φορείς του νησιού για το ΤΠΣ ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουμε ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάρουμε», ανέφερε ο κ. Κολιάδης.
Η ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ
«Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησαν οι εργασίες στην Νέα Αγορά. Πολλοί βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα. Έπειτα από συσκέψεις και συναντήσεις με τον ανάδοχο και τους υπηρεσιακούς συζητήσαμε και συναποφασίσαμε πώς θα εξελιχθεί το έργο ώστε να μην χάσουν οι καταστηματάρχες τη σεζόν. Χαίρομαι που οι καταστηματάρχες συμμετείχαν στη συζήτηση αυτή και που αποφύγαμε να κλείσει η Νέα Αγορά στη νέα τουριστική σεζόν», δήλωσε για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης της Νέας Αγοράς ο δήμαρχος.
Η ΔΕΥΑΡ
Την ικανοποίησή του για το έργο που έχει παράγει η ΔΕΥΑΡ τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα επάρκειας νερού σε διάφορες περιοχές, εξέφρασε ο κ. Κολιάδης λέγοντας ότι: «Υπάρχουν περιοχές στο νησί μας, κυρίως στη Νότια Ρόδο, στην ενότητα Λινδίων κλπ. που αντιμετώπιζαν προβλήματα υδροδότησης. Πλέον χαιρόμαστε που δεν ακούμε παράπονα από κατοίκους και ξενοδόχους. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Βαγιανό και όλους τους συνεργάτες που εργάστηκαν ολόκληρα μερόνυχτα. Λύσεις πάντα υπάρχουν. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν, αρκεί να είσαι πάνω από το πρόβλημα πρωί και βράδυ. Δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι δεν είμαστε εδώ μέρα και νύχτα να εργαζόμαστε. Είμαστε εδώ και δεν αφήνουμε καμία στιγμή να πάει χαμένη».

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Η δημοτική αρχή, όπως τόνισε ο κ. Κολιάδης, είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. εξέφρασε μάλιστα την απορία του πώς είναι δυνατό ενώ η ΠΝΑι είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, ο μεγαλύτερος δήμος της περιοχής να παρουσιάζει τέτοια υστέρηση. Είπε επίσης ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο δρομολογείται μία μεγάλη παρέμβαση στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας.
Αναλυτικότερα ανέφερε τα εξής: «Ένας δήμος για να είναι δυνατός και αυτόνομος πρέπει να έχει ταμειακά διαθέσιμα και να μπορεί να χρηματοδοτείται. Μπήκαμε σε μία άλλη λογική, όχι αυτή των απευθείας αναθέσεων. Επιδιώκουμε τα μεγάλα έργα να χρηματοδοτούνται από τα διάφορα προγράμματα.
Στην κάθε συνάντηση που έχουμε με τα υπουργεία μας ρωτούν πού είναι οι μελέτες. Δεν έχουμε δυστυχώς να δείξουμε πολλά… Και αυτό το κενό προσπαθήσαμε να καλύψουμε ώστε να καταφέρουμε να αντλήσουμε πόρους από προγράμματα. Είναι εντυπωσιακό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να είναι πρωταθλήτρια στην άντληση και απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων και ο μεγαλύτερος δήμος, ο δήμος της Ρόδου να υστερεί.
Η επιθυμία μας πέρα από την ανάγκη να επιλύσουμε χρόνια προβλήματα είναι έκδηλη. Και χαιρόμαστε που η κεντρική διοίκηση έχει αντιληφθεί ότι η Ρόδος δεν είναι ένας απλός δήμος. Θέλω να ευχαριστήσω τον νέο υπουργό εσωτερικών τον κ. Λιβάνιο με τη βοήθεια του οποίου προχωράμε για την διεκδίκηση χρηματοδότησης της αποκατάστασης του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας.
Κάθε μέρα που περνά νέες χρηματοδοτήσεις ανοίγουν, αν δεν παρακολουθείς όλες τις ευκαιρίες χάνονται και δεν επιστρέφουν. Γι’ αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη».

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
Η εξωστρέφεια και η επαφή με τον πολίτη αποτελούν ζήτημα ύψιστης σημασίας για τον ίδιο τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή εν γένει. Ο κ. Κολιάδης δήλωσε ότι συνάντησε προσωπικά 680 άτομα τους τελευταίους μήνες που του εξέθεσαν διάφορα προβλήματα και τις ανάγκες.
«Προβλήματα ναι, υπάρχουν πολλά. Τα γνωρίζουμε όλα. Είμαστε έξω στις γειτονιές. Δίπλα στους πολίτες. Κατάφερα να συναντηθώ προσωπικά με πάνω από 680 άτομα, πολίτες και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Η προσωπική επαφή είναι κάτι που επιδιώξαμε από την πρώτη μέρα. Ο δήμος είναι ανοιχτός ώστε να έρθει ο κάθε πολίτης να καταθέσει το αίτημα που επιθυμεί. Στόχος μας είναι επίσης η δημιουργία ενός τμήματος όπου θα μπορεί να καλεί ο πολίτης για να καταθέσει ένα αίτημα και να του δώσουμε το χρονοδιάγραμμα πότε και πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα. Από μία χαώδη κατάσταση που επικρατούσε πριν, περνάμε σε μία άλλη εποχή εξωστρέφειας και οργάνωσης. Μιλάμε για πράματα αυτονόητα που κάποιοι δυσκολεύονταν να αντιληφθούν τα προηγούμενα χρόνια.
Ο κ. Κολιάδης ανέφερε επίσης ότι θα συσταθούν επιτροπές στις γειτονιές για την καταγραφή αναγκών και προβλημάτων και την επίλυσή τους.
Ανάλογα με το μπόι σου κάνεις και τα ανάλογα βήματα. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Χωρίς τα αναγκαία εφόδια δεν μπορείς να κερδίσεις τον πόλεμο. Με τα μέσα που διαθέτουμε παλέψαμε αρκετά για να πάρουμε μία βαθμολογία κοντά στο 5 με άριστα το 10. Δεν μένουμε μετεξεταστέοι. Είμαστε στη βάση και προχωράμε για να δούμε το νησί μας όπως το ονειρευόμαστε.
Το επόμενο καλοκαίρι θα βελτιωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα με κανόνες και θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης στην πόλη, σε εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης που εκπονείται αυτή τη στιγμή», είπε ο δήμαρχος.
ΑΙΧΜΕΣ
Αιχμές για την κριτική που προσπαθούν να ασκήσουν συγκεκριμένες πλευρές στη δημοτική αρχή άφησε ο κ. Κολιάδης λέγοντας ότι: «Είναι προκλητικό να βλέπουμε φωτογραφίες από κάποιους δείχνοντας άλλες περιοχές και να ασκούν κριτική λέγοντας τι κάνει ο δήμος για τα όποια προβλήματα. Τους καλώ να πάψουν να προκαλούν τον κόσμο. Σας διαβεβαιώ ότι το μόνο που δεν θέλουν είναι η πρόοδος και το καλό αυτού του νησιού. Πρόκειται για μία συμμορία που έχουν άλλους σκοπούς. Τους καλώ να σταματήσουν να κάνουν κακό στο νησί και να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας. Ο κόσμος επέλεξε εμάς για να βγούμε από την κρίση της καθημερινότητας… Καλό θα ήταν η αντιπολίτευση να μη χαίρεται επειδή πήραμε ένα τρενάκι από την προηγούμενη θητεία… Θα έπρεπε η αντιπολίτευση να μας επισημαίνει τα προβλήματα και να καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Όταν όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ποια είναι τα προβλήματα επειδή δεν είσαι έξω στην κοινωνία το μόνο με το οποίο ασχολείσαι είναι το τρενάκι… βεβαίως και θέλουμε να λειτουργήσει το τρενάκι όταν λύσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα και θεσπιστούν κάποιοι κανόνες».
ΟΙ ΡΟΜΑ
Για το θέμα των ΡΟΜΑ και τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κολιάδης ανέφερε τα εξής: «Στη 40λεπτη συνάντησή μας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, συζητήσαμε για 30 λεπτά το θέμα των ΡΟΜΑ. Είναι ένα περίπλοκο θέμα. Ωστόσο ο κόσμος ζητά από εμάς λύσεις και στα δύσκολα θέματα. Το μόνο που είναι βέβαιο είναι πώς ο καταυλισμός θα πρέπει να πάψει να υπάρχει και να υφίσταται εκεί που είναι σήμερα. Το ζήτημα μας απασχολεί πολύ και δεν θα πούμε ότι ο δήμος Ρόδου είναι αναρμόδιος. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τους στόχους μας. Υπάρχουν πολλές λύσεις στο τραπέζι».
Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ
Σχετικά με την ενίσχυση της αστυνόμευσης και τις εξαγγελίες του υπουργού ο κ. Κολιάδης δήλωσε τα εξής: «Με τον κ. Χρυσοχοΐδη συζητάμε και το θέμα της αστυνόμευσης. Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες. Απορροφήθηκαν πολλοί αστυνομικοί στο αεροδρόμιο όπου οι απαιτήσεις είναι μεγάλες για τον διαβατηριακό έλεγχο.
Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται οι ομάδες ΟΠΚΕ. Επίσης ζήτησα την παρουσία αστυνομικής δύναμης στη Μεσαιωνική Πόλη. Συζητήσαμε τέλος τη μεταφορά των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. εκτός του κέντρου της πόλης. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να καταλήξουμε στην τοποθεσία».

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα των παραλιών και στη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον αιγιαλό και στην παραλία, τονίζοντας ότι το κύριο ζητούμενο είναι η ισορροπία μεταξύ της νόμιμης λειτουργίας των επιχειρήσεων που προσφέρουν σωστές και ποιοτικές υπηρεσίες και της ελεύθερης και ανεμπόδιστης πρόσβασης όλων στην παραλία.
«Δυστυχώς ο δήμος καλείται να κάνει συχνά τον αστυνομικό, τον σερίφη… Δεν χαίρομαι όταν ως δήμος ή ως δημοτική επιτροπή καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις και όταν πρέπει να κλείσει μία επιχείρηση. Το δύσκολο είναι να παίρνεις αποφάσεις. Το μόνο εύκολο είναι να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου παίρνοντας αναβολές και να καλείσαι έπειτα από δύο-τρία χρόνια να απολογείσαι στους συναδέλφους και συνεργάτες σου που περνούν την πόρτα του εισαγγελέα ώς ύποπτοι για παράβαση καθήκοντος, παραλείψεις κ.λπ.
Για κάποιο λόγο δημιουργήθηκαν αυτά τα προβλήματα… Προφανώς επειδή δεν υπήρχε ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο ή λόγω της ανοχής των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Οφείλω να πω ότι αρκετοί επιχειρηματίες συμμορφώθηκαν, ακόμη και η συμμόρφωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την μεγάλη απώλεια εσόδων. Όταν κάποιος θέλει να συνεργαστεί, το δείχνει εμπράκτως. Όταν όμως κάποιος θεωρεί ότι το προσωπικό του όφελος προέχει εστιάζει μόνο σε αυτό.
Από όλες τις επιχειρήσεις ζητήσαμε ένα μόνο πράγμα. Να μας βοηθήσουν να τους βοηθήσουμε να λειτουργούν νόμιμα. Ως δημοτική αρχή δεν θέλουμε να βλέπουμε άδειες παραλίες. Δεν θέλουμε οι εργαζόμενοι να χάνουν τις δουλειές τους. Θέλουμε όμως να υπάρχει ισορροπία. Δεν επιθυμούμε την υπερεκμετέλλευση. Ο καθένας πρέπει να έχει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία χωρίς να είναι υποχρεωμένος να περάσει από ξαπλώστρες και μαγαζιά. Όμως θέλουμε να υπάρχει και προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών. Αυτή τη χρυσή τομή, την ισορροπία μεταξύ των ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρουν επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα και την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, είναι αυτό που επιδιώκουμε. Δεν είναι παράλογα αυτά τα πράγματα…», δήλωσε ο δήμαρχος και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την παραλία Αγάθη η οποία ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού. Είπε ότι προφανώς και η παράνομη εκμετάλλευση δεν πρέπει να υφίσταται ωστόσο η τωρινή κατάσταση δεν τιμά το νησί.
Τέλος ο κ. Κολιάδης αναφέρθηκε στη σύσταση μικτού κλιμακίου ελέγχων στις παραλίες, ένα αίτημα που πρώτος ο δήμος της Ρόδου υπέβαλε. Τόνισε επίσης ότι ζήτησε από το υπουργείο οικονομικών να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο νησί εν μέσω της τουριστικής σεζόν και πώς όταν πέσει η τουριστική αυλαία όλοι οι φορείς θα καθίσουν στο τραπέζι για να συναποφασίσουν πως θα λειτουργούν όλα με τάξη.
ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο είναι στα σχέδια από το 2018 σε μία περιοχή που δεν βρίσκεται στις καμένες εκτάσεις. Εξετάζουμε με κάθε λεπτομέρεια την υπόθεση αυτή. Είναι δύο οι εταιρείες που εμπλέκονται. Αν πρέπει και εμείς ως δήμος να πάρουμε μέτρα για να προστατεύσουμε την περιοχή των καμένων, θα το κάνουμε. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα στις καμένες εκτάσεις», δήλωσε ο δήμαρχος για το θέμα της δημιουργίας αιολικού πάρκου στην περιοχή της Κατταβιάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου