Τοπικές Ειδήσεις

ΑΔΕΔΥ Δωδ/σων: Συμπαράσταση στους Συλλόγους Γονέων για την υποβάθμιση δημοτικών σχολείων της Ρόδου

Από το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τις υποβαθμίσεις των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων της Ρόδου

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων της Ρόδου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ρόδου, θεωρώντας δίκαιες τις διαμαρτυρίες τους για την υποβάθμιση των 3/θέσιων και 4/θέσιων δημοτικών σχολείων που επιχειρείται από την κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Η μόρφωση των παιδιών θα πρέπει να υπολογίζεται με γνώμονα την ισότιμη παροχή μόρφωσης και εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά και όχι με γνώμονα το κόστος λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Η πολιτεία οφείλει να δίνει κίνητρα και να επιβραβεύει τις οικογένειες που παραμένουν συνειδητά και από επιλογή στην επαρχία και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα, αποτελούν την τελευταία ελπίδα για την διατήρηση της ζωής και ανάπτυξης της επαρχίας και όχι να τους τιμωρεί με την καταδίκη των παιδιών τους στην αμάθεια.

Αναμένουμε για αυτά τα παιδιά να τα εξασφαλίσει τουλάχιστον τα βασικά, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς στην φοίτησή τους ανά τάξη και όλους τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων και της Ειδικής Αγωγής που χρειάζονται.

Είναι ζωτικής σημασίας τα σχολεία αυτά να στηριχθούν, να αναβαθμιστούν και να στελεχωθούν πλήρως με όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Θεωρούμε ότι τα ολιγοθέσια σχολεία πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα μαζί με τα Ειδικά σχολεία στην στελέχωση. Οι μαθητές της επαρχίας θα πρέπει να έχουν τις ίδιες ακριβώς μορφωτικές δυνατότητες με τους υπόλοιπους μαθητές.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου δηλώνει απερίφραστα ότι τάσσεται στο πλευρό των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων και καλεί το Υπουργείο Παιδείας, τους Βουλευτές του Νομού, τον Δήμο και τη Δ/νση Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου να ενεργήσουν ώστε να ανακληθεί αυτή η τιμωρητική πράξη στην οποία έχουν υποβληθεί τα παιδιά που φοιτούν στα ολιγοθέσια σχολεία χωρίς να φέρουν την παραμικρή ευθύνη.

Είναι καιρός η κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα. Επιτέλους πρέπει να επενδύσει στην Εκπαίδευση, να τη θέσει μαζί με την Υγεία ως πρώτη προτεραιότητα στην πράξη και όχι μόνο στις εξαγγελίες!

Ο Πρόεδρος                         Ο Γ. Γραμματέας

Μουτσάκης Κώστας             Τζωρτζακάκης Γιώργος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου