Πολιτιστικά

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη, «Αυγή το θαμμένο τετράδιο» 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών της Διεύθυνσης ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου σε  συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Καραβάκι» και τις εκδόσεις Μίνωας η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη, με τίτλο «Αυγή το θαμμένο τετράδιο».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου  στον φιλόξενο χώρο της βεράντας του PIER food café  με εντυπωσιακή προσέλευση του αναγνωστικού κοινού  που τίμησαν τον αγαπητό και πολυδιαβασμένο συγγραφέα, ο οποίος φέτος γιορτάζει 10 επιτυχημένα χρόνια στην ελληνική πεζογραφία.

Η παρουσίαση ξεκίνησε μελωδικά με τους  Βασίλη Αυγουστάκη  και Μιχάλη Μαντικό, κιθάρα και φωνή σε τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Για τον συγγραφέα και το νέο του συγκλονιστικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα μίλησαν η κ. Ειρήνη Συμιακού , Προϊσταμένη του ΔΚΣΜΡ και  η κ Έλενα Κορδέλλα , συγγραφέας- δικηγόρος, ενώ  η κ.Σουσάνα Καρδούλια, ηθοποιός – σκηνοθέτης , διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο με το μοναδικό της τρόπο.

Συντονίστρια της εκδήλωσης η δημοσιογράφος  Νατάσα Ράγιου, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τις ομιλήτριες  και τον συγγραφέα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και συγκινητική ήταν η ομιλία του συγγραφέα καθώς αναφέρθηκε στη διαδικασία που προηγήθηκε της  συγγραφής του 11ου μυθιστορήματός του  και διηγήθηκε την συγκλονιστική του  συνάντησή με την  αντάρτισσα που επιβίωσε από την κόλαση που έζησε στην εξορία της.  Η αναφορά στη  μαρτυρία της για τις απάνθρωπες και φρικτές συνθήκες κράτησης και διαβίωσης για τις 5.000 γυναίκες που εξορίστηκαν στο παλαιό Τρίκερι, στο μικρό νησί του Παγασητικού κόλπου κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (1948 – 1953) δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Η εκδήλωση έκλεισε με την εξαιρετική ερμηνεία του «Ερωτόκριτου» από τον ίδιο τον συγγραφέα που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που ήταν στην αίθουσα.

Πολλές ευχαριστίες στο βιβλιοπωλείο «Καραβάκι», στην διεύθυνση του PIER food café για την παραχώρηση του χώρου και την άψογη φιλοξενία τους , στο ξενοδοχείο Semiramis για τη διαμονή  καθώς κ στο χορηγό επικοινωνίας  «Ραδιόφωνο Λυχνάρι».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου