Τοπικές Ειδήσεις

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την εκδήλωση, «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη | από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία»

Μεγάλο το ενδιαφέρον όχι μόνο από τη Ρόδο αλλά και από τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου για την εκδήλωση με θέμα την: «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη | από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία», που οργανώνει η ΕΠΟΤ στο πλαίσιο του « the Rhodes Co_Lab», την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, ώρα 18.00 με διάρκεια περίπου 2 ώρες. Πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ξενοδοχείο στο Φαληράκι (μετά τις Πηγές Καλλιθέας) το οποίο χορηγεί τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΣΤΕΙΚΑΚΗΣ, κατέχει τη θέση του λειτουργικού διευθυντή στον SFDO (Sustainable Food Destination Organization), ) από το 2022.

Ειδικεύεται στη σχεδίαση/βελτιστοποίηση διαδικασιών και συστημάτων, και στην εφαρ-μογή συστημικών προσεγγίσεων για την ανάληψη δράσης σε πολύπλοκα περιβάλλοντα. Τα τελευταία 15 χρόνια ήταν επιφορτισμένος με τη σχεδίαση και διαχείριση έργων ψηφιακού & οργανωσιακού μετασχηματισμού για τον όμιλο ΟΤΕ και την . Η  https://sfdo.ngo/- μη κερδοσκοπικός οργανισμός με προσανατολισμό την διατρο-φική βιωσιμότητα προορισμών-. συνεργάζεται με το Rhodes Co-Lab και με τηνTUI Care Foundation , σε αντιστοιχο έργο.

 

Η ομιλία του με θέμα «Η Φιλοξενία, Γαστρονομία και η Αγροτική Παραγωγή υπό το πρίσμα των σύγχρονων προκλήσεων και της ανάγκης για βιωσιμότητα» θα μας παρουσιάσει πως, η φιλοξενία, η γαστρονομία και η αγροτική παραγωγή συνδέονται -τόσο στο επίπεδο του προβλήματος, όσο και στο επίπεδο των λύσεων- με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ανθρώπινος πολιτισμός. Θα εξηγηθεί το γιατί και το πως πρέπει να αρχίσει να αλλάζει η οπτική μας και ενέργειές μας για να διαφυλαχτεί η ευημερία η δική μας και των επόμενων γενιών.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΑΚΗΣ σπούδασε στην ΑΣΤΕΡ και στη συνέχεια με μεταπτυχιακό στο & στις ΗΠΑ. Μετά από πολυετή διεύθυνση πολυτελών ξενοδοχείων, το 2012 ανέλαβε τη θέση στην με καθήκοντα το στρατηγικό σχεδιασμό, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων ξενοδοχειακών προϊόντων και υπηρεσιών, τα ολοκληρωμένα που προσδίδουν ισχυρή ταυτότητα και δημιουργούν υπεραξία. Μεταξύ άλλων, γράφει άρθρα για τον τουρισμό, είναι εισηγητής σε θέματα τουρισμού σε πανεπιστήμια κ.α.

Στην ομιλία του, τα παραδείγματα θα συνδέσουν όλα τα προηγούμενα ως εξής: α) Agrecofarms, το βιολογικό κτήμα της Grecotel στο Ρέθυμνο. Εδώ και 25 σχεδόν χρόνια αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα επιτυχούς διασύνδεσης του Τουρισμού με τον Πρωτογενή τομέα και είναι η πιο πιστή εφαρμογή του concept από το «Μποστάνι στο Τραπέζι» (Farm to Table). Β) Το Eλληνικό Kέντρο Aριστείας για Yγεία και Eυεξία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Έλληνα καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στο τμήμα Δημόσιας Υγείας, Dr Stefano Kales με την Grecotel. Γ) Tα 2 διεθνή συνέδρια με θέμα “Κρητικός τρόπος ζωής – Παρελθόν και Μέλλον”, φέρνουν εκλεκτούς ηγέτες σκέψης, από τους χώρους της Ιατρικής , Διατροφής, Ευεξίας, Εστίασης και Τουρισμού. Δ) Το Yale Hospitality, Ivy League Πανεπιστημίου Yale με στρατηγικό συνεργάτη τη Grecotel, εκπαιδεύει επαγγελματίες της φιλοξενίας και εστίασης, στα μυστικά της υγιεινής Κρητικής/Μεσογειακής Διατροφής.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό, απευθύνεται στο χώρο της Φιλοξενίας (ξενοδόχοι, διευθυντές και στελέχη ξενοδοχείων), στα εστιατόρια, στον ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ τομέα (καλλιεργητές, παραγωγοί), στην Μεταποίηση, σε γεωπόνους και γενικά στην τοπική επιχειρηματικότητα με σκοπό να δούμε πρακτικές και να συζητήσουμε την Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη στον τόπο μας.

Για διαδικτυακή παρακολούθηση, στο δεσμό: https://us06web.zoom.us/j/87951989299?pwd=za6XllZ17z9b9LSA2kJPQhUQ3YpTNr.1 ( 879 5198 9299, 888241)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου