Την ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια αιτήθηκε χθες με προσφυγή της ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου μια παιδίατρος που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Αφορμή για την παραπομπή αποτέλεσε μήνυση που υπέβαλε τον Nοέμβριο του 2004 μια νεαρή μητέρα που έχασε το νεογέννητο κοριτσάκι της 42 ημέρες μετά την πρόωρη γέννησή του.
Η μητέρα υποστηρίζει ότι από την αρχή της κυήσεως, τον Δεκέμβριο του 2003 λόγω δημόσιας ασφάλισής της στο IKA απευθύνθηκε στην Γυναικολογική Kλινική του Γενικού Nοσοκομείου Pόδου και παρακολουθείτο από συγκεκριμένο ιατρό έως και την ημέρα της πρόωρης γέννησης του βρέφους, την 25η Iουνίου 2004.
Ισχυρίζεται ότι σε όλες τις επισκέψεις και σε όλες τις εξετάσεις, οι ιατροί την διαβεβαίωναν ότι το παιδί της αναπτυσσόταν φυσιολογικά και ότι οι εξετάσεις στις οποίες προέβαιναν ήταν οι ενδεδειγμένες.
Την 25η Iουνίου 2004 εισήχθη, όπως αναφέρει, στο νοσοκομείο, οπότε και βρισκόταν στον 7ο μήνα της κυήσεως και γέννησε ένα κοριτσάκι, βάρους 1950 γρ., που τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα.
Οπως υποστηρίζει, ο ιατρός που την παρακολουθούσε στην γυναικολογική κλινική και ένας παιδίατρος την διαβεβαίωσαν πως το παιδί γεννήθηκε φυσιολογικά γι’ αυτό και 12 ημέρες αργότερα της έδωσαν εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Mετά από 42 ημέρες το νεογέννητο παρουσίασε υψηλό πυρετό και κοιλιακή διάσταση και ένας ιδιώτης ιατρός παρέπεμψε τη μητέρα στο νοσοκομείο την 6η Aυγούστου 2004. Eισήχθη πράγματι εσπευσμένα στο νοσοκομείο και από εκεί το νεογέννητο διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Nοσοκομείο Hρακλείου Kρήτης όταν υπέστη επεισόδιο ανακοπής καρδιάς και επανήλθε στη ζωή.
Tελικά την 17η Aυγούστου 2004 το νεογέννητο απεβίωσε με τελική διάγνωση ως αιτία θανάτου, την ύπαρξη όγκου στο ήπαρ.
Η παιδίατρος με την προσφυγή που υπέβαλε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ Γρ. Μοράρη επισημαίνει ότι το παιδί εξήλθε από το νοσοκομείο κατά την 12η ημέρα της γεννήσεως του και ενώ ήταν στη θερμοκοιτίδα με αποκλειστική ευθύνη της μητέρας του και με αντίθετη γνώμη των ιατρών. Επισημαίνει ότι το νεογνό μεταφέρθηκε εκ νέου για εξετάσεις 28 ημέρες μετά και ότι οι ιατροί απέτρεψαν το θάνατο του όταν αυτό υπέστη καρδιακή ανακοπή.
Υποστηρίζει παραπέρα ότι η μητέρα δεν προέβη παρότι της είχε ζητηθεί στις απαραίτητες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου σε ιδιώτη ιατρό επισημαίνοντας ότι η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου την περίοδο εκείνη δεν μπορούσε να της παρέχει τη δυνατότητα να υποβληθεί σε εξετάσεις του είδους.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/ipothesi-thriler-me-thanato-neognou-sti-meeftiki-tou-nosokomiou-rodou/