Σε επίπεδο ωριμότητας, αντίληψης και γνώσεων και επιχειρημάτων ο Κλεόβουλος Χατζηγεωργίου απέδειξε τον λόγο για τον οποίο έχει δεχτεί πολλές πιέσεις από παράγοντες σωματείων, προκειμένου να αναλάβει τις τύχες του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου. Ο αντίλογος έγινε με το Νίκο Φουτούλη, μέλος της παράταξης της “Νέας Εποχής”. Τα βασικά σημεία τριβής στα οποία επικεντρώθηκε η συνομιλία των δύο παραγόντων, ήταν δύο. Το πρώτο, αφορούσε την πολιτικοποίηση των εκλογών και το δεύτερο θέμα το οποίο “άνοιξε” ο Φουτούλης, είχε να κάνει με την νομιμότητα της Πειθαρχικής Επιτροπής της οποίας προΐσταται ο Χατζηγεωργίου.
Στο πρώτο σκέλος, αποδείχθηκε πως ο λόγος του Φουτούλη έχει πολλές ανακρίβειες. Βασικά τόνισε στο ραδιόφωνο του TOP-FM ότι η παράταξή του, κλήθηκε από την Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρο της Γιώργο Πόκκια, ώστε να συζητήσουν. Με αυτή του την αναφορά προσπάθησε να υποβαθμίσει τις τελευταίες αναφορές στον τοπικό τύπο και ιδιαίτερα της εφημερίδας “δσπορ”, την οποία αρνήθηκε να αναφέρει δημόσια, αν και έκανε χρήση των δημοσιευμάτων της (θέμα Μαργέλου…) στην προσπάθειά του να υποβαθμίσει τις αναφορές αυτές, που έκαναν ξεκάθαρα λόγο για πολιτικοποίηση των εκλογών από την πλευρά της “Νέας Εποχής”.
Βέβαια οι εξελίξεις και η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που ανέφερε ο Φουτούλης.
Ο Χατζηγεωργίου ενώπιον της Δωδεκανήσου περιέγραψε μία διαφορετική πραγματικότητα και μάλιστα έδωσε ως επιχείρημα το όνομα του ανθρώπου με τον οποίο ξεκίνησε η όλη αναφορά. Ο Χατζηγεωργίου τόνισε, αφού πρώτα γνωστοποίησε ότι τον εξουσιοδότησε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πόκκιας, ώστε να βγει και να γνωστοποιήσει τους διάλογους, αλλά και τις ενέργειες οι οποίες έγιναν, ώστε να φτάσουμε στο συμπέρασμα της πολιτικοποίησης των εκλογών από πλευράς “Νέας Εποχής”. Αρχικά πρόκειται για μύθευμα, η αναφορά του Φουτούλη, ότι την συνάντηση της παράταξής του με την Νομαρχιακή Επιτροπή την επεδίωξε η πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
«Με επισκέφτηκαν τρία μέλη της παράταξης της Νέας Εποχής, οι κ.κ. Πασχάλης Γκογκίδης, Σταμάτης Μαργέλος και Μιχάλης Διακογεωργίου και μου τόνισαν τα ακόλουθα: Θέλουμε να πάρουμε την ΕΠΣΔ με την βοήθειά σου. Τους ρώτησε ποιοι είναι από την άλλη πλευρά και όταν του απάντησαν, σταμάτησε την οποιαδήποτε αναφορά, διότι γνώριζε πως υπάρχουν αρκετά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Στην συνέχεια τον προέτρεψαν να πάρει στο τηλέφωνο τον Δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη και να έρθει να ψηφίσει ο ίδιος, προφανώς διότι γνωρίζουν πως το σωματείο έχει την πρόθεση να ψηφίσει την δική μας παράταξη. Ολα αυτά έγιναν την Πέμπτη το πρωί αν και από όσα μου ανέφερε ο Γιώργος Πόκκιας, επεδίωξε να συνομιλήσει μαζί μου από την Τετάρτη το βράδυ. Ο κ. Πόκκιας με διαβεβαίωσε ότι μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει, δεν θα επιτρέψει σε κανένα μέλος την Επιτροπής να μπει σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο. Μετά από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε το όνομα του Δημήτρη Καρατζιά από την “Νέα Εποχή”».
Αυτό ήταν το πρώτο επιχείρημα το οποίο ανάγκασε τον Νίκο Φουτούλη να αναζητήσει διέξοδο.
Παρανομη
η Πειθαρχικη
Επιτροπη
Στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί των θέσεων του, άνοιξε και ένα δεύτερο θέμα, το οποίο τελικά του βγήκε μπούμερανγκ. Προσπάθησε να περάσει στον κόσμο ότι ο Χατζηγεωργίου ήταν παράνομος ως πρόεδρος της Πειθαρχικής επιτροπής.
Μίλησε δηλαδή, για την νομιμότητα της Πειθαρχικής Επιτροπής, αναφερόμενος στην παράγραφο 6 του Αρθρου 41 του Καταστατικού της ΕΠΣΔ, που αναφέρεται στην σύνθεση και τις αρμοδιότητες λειτουργίας των οργάνων της ΕΠΣΔ-Πειθαρχική Επιτροπή.
Δηλαδή «Ο πρόεδρος της Επιτροπής είναι υποχρεωτικά μέλος του Δ.Σ.».
Αυτή η αναφορά, υπάρχει μέσα στο καταστατικό, ωστόσο θεωρείται λανθασμένη.
Και αυτό διότι σύμφωνα με την εναρμόνιση του καταστατικού η οποία έγινε στην τελευταία καταστατική συνέλευση της ΕΠΣΔ, δεν ισχύει, αφού κρίθηκε αναγκαία η εναρμόνιση σύμφωνα με τις διατάξεις της FIFA.
Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες διατάξεις οι επιτροπές των ενώσεων όπως η πειθαρχική επιτροπή είναι τελείως ανεξάρτητες και δεν ελέγχονται από τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ή της ΕΠΟ.
Προφανώς εκ παραδρομής δεν έγινε αυτή η διόρθωση στη συγκεκριμένη παράγραφο. Ισχύει η πρώτη παράγραφος του συγκεκριμένου άρθρου που αναφέρει τα ακόλουθα:
«Πειθαρχική Επιτροπή συγκροτείται από πέντε /5/ μέλη».
Οταν ο Χατζηγεωργίου εξήγησε τα ως άνω στο Φουτούλη τον παρέπεμψε να απευθυνθεί στο πρόεδρο της ΕΠΣΔ, Μιχάλη Βεργωτή, για περισσότερες διευκρινίσεις.
Μέσα από τα λεγόμενα του Φουτούλη που αν είχαν βάση θα έπλητταν ακόμα και τα μέλη της παράταξής του τα οποία βρίσκονται εντός του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΔ, αφού έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, ψηφίζοντας λευκό, στις προτάσεις Βεργωτή για την σύσταση των επιτροπών, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Αν λοιπόν ο Χατζηγεωργίου ήταν παράνομος ως Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής, τότε θα ήταν παράνομη και η ενέργεια των μελών της παράταξής του να λάβουν μέρος στη ψηφοφορία.
Ο Χατζηγεωργίου παρέπεμψε το Φουτούλη και στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ, για να του λυθούν οι όποιες απορίες έχει, ενώ τον κάλεσε και σε τηλεοπτικό διάλογο, με αντικείμενο συζήτησης τα νομικά θέματα του ποδοσφαίρου.
Το συμπέρασμα είναι πως η “Νέα Εποχή”, δικαιολογεί μέσα από τη διαδικασία την πρώτη λέξη της επωνυμίας της. Βέβαια κανείς δεν γεννήθηκε και ήξερε. Ωστόσο καλό θα είναι την επόμενη φορά τα επιχειρήματά της να είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα εποικοδομητικό διάλογο, μέσα από τον οποίο να αναδεικνύονται οι θέσεις της και μάλιστα με τρόπο που να μπορεί να πείσει τα σωματεία. Αν ο διάλογος είναι η αρχή της δημοκρατίας, η ειλικρίνεια είναι η αρχή της εντιμότητας της Δημοκρατίας. Διότι αν η δημοκρατία είναι έτσι όπως έχει καταντήσει τότε καλό θα είναι τουλάχιστον να μην την επικαλούμαστε.
Στο θέμα της πολιτικοποίησης των εκλογών αναφέρθηκε και ο Κώστας Παπαοικονόμου, του οποίου η δράση είναι γνωστή στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη της σε τοπικό επίπεδο και μάλιστα ο ίδιος δεν αποποιείται των πράξεων και της φιλοσοφίας του. Ωστόσο δίνει ένα διαφορετικό τόνο στο θέμα του, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι πάνω από όλα είναι το ποδόσφαιρο και η πολιτική έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ξεκαθάρισε ότι η περίπτωση του έχει διαφορές από αυτή του Δημήτρη Καρατζιά, αν και οι δύο θεωρούνται οργανωμένοι στο χώρο του. Ομως έδωσε σαφέστατη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργήσει σε περίπτωση που η παράταξή του, θέλει να πολιτικοποιήσει τις εκλογές.
«Δεν αφήνω κανένα να έρθει στην Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας.
Γιατί εγώ ως πολιτικό πρόσωπο όταν ασχολούμαι με τον αθλητισμό αφήνω σε δεύτερη μοίρα ακόμα και την Νέα Δημοκρατία. Γιατί πιστεύω ότι σε όλους τους πολιτικούς χώρους υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι, που μπορούν να βοηθήσουν τον αθλητισμό. Αν κάποιοι ασχολούνται με τον αθλητισμό για κομματικό συμφέρον της παράταξης που ανήκουν, να σηκωθούν να φύγουν.
Ωστόσο δηλώνω περίτρανα ότι η τοποθέτηση του Δημήτρη Καρατζιά είναι καθαρά κομματική παρέμβαση.
Σε αυτό το σημείο θέλω να γνωστοποιήσω μία παλιά υπόθεση. Βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο. Υποψήφιος Πρόεδρος της Ενωσης ήταν ο Ιάκωβος Χατζημιχάλης. Ο τότε ο Δήμαρχος Αρχαγγέλου, ταγμένος στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, με κάλεσε και μου είπε, πως αν δεν ψηφίσω τον Χατζημιχάλη, ο Αρης δεν θα πάρει ούτε χίλιες δραχμές από το Δήμο. Τότε η ομάδα αγωνίζονταν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.
Εκανα το καθήκον μου και ψήφισα τον Γιάννη Κάτρη, γνωρίζοντας ότι ήταν και κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όμως διέκρινα ότι ήταν αξιόλογος παράγοντας. Ετσι ξέρω να ψηφίζω εγώ. Ψηφίζω αθλητικά. Οταν έχουμε εκλογές στην ΕΠΣΔ, δεν με αφορά που ανήκει ο καθένας και όταν έχουμε βουλευτικές εκλογές ψηφίζω και αγωνίζομαι για τη Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή για το λόγο ότι είμαι Καραμανλικός θα αφήσω την Ολυμπιακάρα που είμαι ενεργό μέλος του συνδέσμου Αρχαγγέλου και θα γίνω Παναθηναϊκός, επειδή θα μου το προτείνει ο πρωθυπουργός»;
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/ertziana-chtipimata/