Τοπικές Ειδήσεις

Ανάλαφρο και υγιεινό πιάτο

Αυτές τις μέρες με την πολλή ζέστη, τα πιο ανάλαφρα και όχι τόσο ζεστά γεύματα είναι η καλύτερη επιλογή.

Να έχετε έτοιμες παρασκευές αλλά και ποικιλία από λαχανικά για να μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα θρεπτικό και νόστιμο πιάτο.

Γράφει ο ΜΟΡΑΡΗΣ  Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ -ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην  Αθλητική Διατροφή

Ένα ανάλαφρο, υγιεινό και νόστιμο πιάτο είναι:

 

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

Χωριάτικη σαλάτα vegan… που τα σπάει εντός και εκτός σπιτιού!

Απλά μαγικό πιάτο.

Αντί για φέτα, ρεβίθια βρασμένα.

Και το καλύτερο;

Σε ταβέρνα όταν δεν υπάρχει τίποτε άλλο vegan, μπορείτε να μεταμορφώσετε μια σαλάτα σε ένα πλήρες γεύμα, προσθέτοντας βρασμένα ρεβίθια που πλέον τα βρίσκετε και στα σούπερ μάρκετ.

Δροσερή, αντιοξειδωτική, εύκολη και σούπερ χορταστική σαλάτα για το καθημερινό τραπέζι, χωρίς πρόσθετα λίπη, που μπαίνει άνετα και σε ταπεράκι για το γραφείο.

ΥΛΙΚA

4 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
1 αγγούρι
1 πιπεριά πράσινη
5-6 μέτριες ντομάτες
1 κόκκινο κρεμμύδι ξερό
6 κουταλιές της σούπας φύλλα κάπαρης σε άλμη
6 κουταλιές της σούπας κάπαρη σε άλμη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη άγρια τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας βιολογικό ξίδι βαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ξεπλένετε σχολαστικά την κάπαρη και τα καπαρόφυλλα πριν τα χρησιμοποιήσετε, για να φύγει το αλάτι τους. H κάπαρη και τα καπαρόφυλλα έχουν συνήθως πολύ αλάτι και μπορεί να ανεβάσουν την πίεση.
Πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζετε.
Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρείτε το κοτσάνι.
Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μπολ.
Βάζετε λίγο αλάτι και τις αφήνετε στην άκρη.
Κόβετε τo αγγούρι σε μισοφέγγαρα, χωρίς να τo ξεφλουδίσετε. Αν η φλούδα αφαιρεθεί, η διατροφική αξία του μειώνεται.
Το βάζετε στο μπολ με τη ντομάτα και το αφήνετε στην άκρη.
Κόβετε την πιπεριά σε ροδέλες και τη βάζετε στο μπολ με τις ντομάτες και το αγγούρι.
Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι.
Το βάζετε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Προσθέτετε στο μπολ τα ρεβίθια, την κάπαρη και τα καπαρόφυλλα.
Πασπαλίζετε με ρίγανη και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Περιχύνετε με το ξίδι βαλσάμικο και το ελαιόλαδο.
Σερβίρετε κρύα τη σαλάτα σας, με μία φέτα χωριάτικο ή πολύσπορο ψωμί!
TIPS:

Προσέξτε να… είναι κρύα τα λαχανικά σας ή να βάλετε τη σαλάτα για μισή ώρα στο ψυγείο πριν τη φάτε.
Ξέρατε ότι… όπως όλες οι whole food συνταγές, έτσι και αυτή είναι σούπερ θρεπτική γιατί έχει πολλά χρώματα και πλήρη συστατικά; Φανταστείτε ότι με 1.400 θερμίδες υπερκαλύπτονται οι απαιτήσεις για μαγνήσιο, σίδηρο, φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C, E, K, που αντιστοιχούν σε διατροφή 2.000 θερμίδων. Και παίρνετε και ένα σωρό αντιοξειδωτικές ουσίες.
Δοκιμάστε το κι έτσι… με κόκκινα φασόλια αντί για ρεβίθια.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου