Mε απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου απορρίφθηκε η έφεση και τελεσιδίκως η αγωγή που άσκησε η ΔΕΗ κατά γνωστής ανώνυμης επιχείρησης που λειτουργεί καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και νυχτερινό κέντρο στην Ρόδο, για ρευματοκλοπή.
Η ΔΕΗ εξέθεσε ότι την 21-06-2005 υπεγράφη μεταξύ της ίδιας και της εναγόμενης εταιρίας, σύμβαση προμήθειας εναλλασσόμενου τριφασικού ηλεκτρικού ρεύματος για επαγγελματική χρήση, δυνάμει της οποίας η πρώτη ανέλαβε την υποχρέωση να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα στην δεύτερη, η οποία είχε την υποχρέωση να καταβάλει την αξία του καταναλωθέντος ρεύματος, όπως αυτό θα καταγραφόταν στον αντίστοιχο μετρητή, σύμφωνα με τους εκδιδόμενους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Ότι την 18-10-2014 βρέθηκε παραβιασμένο το κιβώτιο δοκιμών του μετρητή, καθώς στα λαμάκια των εντάσεων της Α και Β φάσης είχε τοποθετηθεί κόλλα, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η συνολική καταναλισκόμενη ενέργεια.
Η κλαπείσα ηλεκτρική ενέργεια για το χρονικό διάστημα από 24-03-2009 έως 01-12-2014, υπολογίστηκε σε 324.160 ΩΧΡ, η συνολική αξία της οποίας ανέρχεται στο ποσό των 44.960,37 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Η ανωτέρω οφειλή ενσωματώθηκε στον εκδοθέντα λογαριασμό κατανάλωσης του μηνός Απριλίου 2015, ο οποίος ανήρχετο, μαζί με άλλες οφειλές της εναγόμενης, στο συνολικό ποσό των 60.203 ευρώ.
Το συνολικό ποσό που παραμένει ανεξόφλητο, κατόπιν καταβολής εκ μέρους της εναγόμενης μέρους της οφειλής, ανέρχεται σε 45.203 ευρώ.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η ένδικη αγωγή, κατά το μέρος με το οποίο η καλούσα-ενάγουσα αξίωνε την καταβολή αφενός του ποσού των 45.201 ευρώ ως αποζημίωση, αφετέρου δε του ποσού των 6.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, που αποτελούσε, κατά τα ιστορούμενα, αξίωση από κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, έχουσα το προαναφερθέν περιεχόμενο και αίτημα, τυγχάνει απαράδεκτη ελλείψει ενεργητικής νομιμοποίησης αυτής, καθόσον δικαιούχος της αξίωσης, είναι μετά την ισχύ του Ν. 4001/2011, δοθέντος ότι η υπό κρίση αγωγή ασκήθηκε κατά το έτος 2016, δηλαδή σε χρόνο μεταγενέστερο της ισχύος του ως άνω νόμου, η εταιρία με την επωνυμία «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.» (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) και όχι η καλούσα- ενάγουσα Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Φώτης Ρωμαίος.
https://www.dimokratiki.gr/20-07-2024/aporrifthike-agogi-apozimiosis-apo-revmatoklopi-pou-askise-i-dei-kata-gnostis-epichirisis/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.
Μόνο στο Ελλάντα πληρώνουμε τα καθάρματα 500% περισσότερο από το πιο ακριβά ρεύμα άλλου κράτους. Α ! Ξέχασα εδώ δεν είναι κράτος αλλά οίκος ανοχής που ιδιοκτήτες είναι η Μαφία! Μπράβο στον δικηγόρο που τους έφτυσε.. Καταντησαμε να γίνουμε κλέφτες ρεύματος όταν γουστάρει ο ΔΕΔΔΗΕ η ιδιωτική ΔΕΗ που την πλήρωσε ο Ελληνικός λαός με αίμα.. Αγύρτες μην τους πληρώνει κανείς 1 ευρώ την ημέρα για ρεύμα και πάλι πολύ είναι..
Εν ολίγοις, η ΔΕΗ ως πάροχος δεν είχε καμία δουλειά να κάνει την αγωγή αφού είχε διασπαστεί από το 2011 το δίκτυο.
Δεν διάβασες καλά ..κ εγώ νόμιζα …η απόφαση λέει είναι παρανομη γιατί δεν είναι η ΔΕΗ αυτή που έχει τα θέματαογαρισμων αλλά ο δεηδε .
Άρα λογικά ..? Θα πρέπει να κάνει δικαστήριο ο δεηδε ..
Μεχρι να σβησει ο ηλιος…τα ειπες ολα!!!!
Μόνο στην Ελλάδα , πλήρωνε κόσμε τώρα τα χρωστούμενα άλλων . Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος