Ρεπορτάζ

Νέα ανακοπή για την ακύρωση του πλειστηριασμού στο ακίνητο Φραγκεσκάκη

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την ειδική διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων προσέφυγε η εταιρεία «Υιοί Β. Φραγκεσκάκη ΑΕ» με ανακοπή κατά του νέου πλειστηριασμού που προσδιορίστηκε για το ακίνητό της στην Εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου, στο οποίο στεγάζονται και οι υπηρεσίες του e- ΕΦΚΑ, για την 24η Ιουλίου 2024.
Θυμίζουμε ότι αρχική τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 46/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου το ποσό 7.828.000 €.
Αφού ο πλειστηριασμός απέβη άγονος τον Μάιο του 2024 η τιμή πρώτης προσφοράς προσδιορίστηκε στο 80% της ορισθείσας τιμής όπως διορθώθηκε με την υπ’ αριθ. 46/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ήτοι το ποσό των 6.262.400 €.
Η εταιρεία έχει προσφύγει ενώπιον του δικαστηρίου, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Μηνά Τσέρκη, κατά της «Eurobank» και κατά της πράξης κατάθεσης δήλωσης συνέχισης πλειστηριασμού
Τονίζει μεταξύ άλλων ότι επισπεύδεται πλειστηριασμός επί ακινήτων της με την τιμή πρώτης προσφοράς ίση με το ογδόντα τοις εκατό (80%) της ορισθείσας τιμής όπως διορθώθηκε με την υπ’ αριθ. 46/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.
Επισημαίνει ότι έχει ασκήσει ανακοπή και ότι υφίσταται ελλειψη ενεργητικής νομιμοποίησης λόγω μη απόδειξης της ιδιότητας της αντιδίκου ως εκπροσώπου του Ομολογιακού Δανείου. Επισημαίνει ότι εκπρόσωπος των Ομολογιούχων ορίστηκε η Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία. Οι προσημειώσεις έχουν εγγραφεί υπέρ της Τράπεζας Eurobank Ergasias EFG όχι υπό την ιδιότητά της ως Ομολογιούχου Δανείστριας, αλλά υπό την ιδιότητα της Εκπροσώπου των Ομολογιούχων Δανειστών.
Υποστηρίζει ακόμη ότι υφίστανται ελαττώματα της εντολής όπως κατάσχεση, της έκθεσης αναγκαστικού πλειστηριασμού και της δήλωσης συνέχισής του.
Στην προσβαλλόμενη δήλωση συνέχισης, όπως υποστηρίζει, ουδεμία αναφορά γίνεται στον εκτελεστό τίτλο ή στα κεφάλαια της απαίτησης για τα οποία συνεχίζεται η εκτέλεση και ο πλειστηριασμός, με αποτέλεσμα να προκύπτει αοριστία της δήλωσης συνέχισης.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου