Ειδήσεις

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Η πράσινη μετάβαση βάζει κι άλλη «φωτιά» στις τιμές το 2025

Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων από 1η Μαΐου του 2025, βάζοντας νέο καπέλο στις ήδη τσουχτερά δρομολόγια των πλοίων για τα ελληνικά νησιά!

Ειδικότερα από  την 1η Μαΐου του 2025 όλη η Μεσόγειος γίνεται SECA – Περιοχή Ελέγχου Εκπομπών Θείου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από το θείο.

Έτσι πλέον για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες θα επιβάλλεται να χρησιμοποιούν καύσιμο MGO (Marine Gasoil), το οποίο απο μόνο του θα τις επιβαρύνει κατά 20% την αγορά καυσίμου.

Με λίγα λόγια η πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα πλήξει περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό!

Οι ακτοπλόοι υποστηρίζουν ότι η αλλαγή αυτή θα αυξήσει το κόστος των καυσίμων και το πρόσθετο κόστος θα περάσει στις τιμές των εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα οι ακτοπλόοι υποστηρίζουν ότι σήμερα ο τόνος πετρελαίου είναι στα 600 δολάρια και θα πάει 750. Αν προσθέσουμε σε αυτό το EU ETS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών), που ισχύει σε πρώτη φάση σε Κρήτη και Αδριατική, μιλάμε για 40%-50% αύξηση του κόστους του πετρελαίου η οποία προκαλείται από τις ρυθμιστικές αρχές που επιβάλλουν κανονισμούς.

Πηγή topontiki.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου