Ρεπορτάζ

Παραχωρείται το «Νεώριον» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Υπέρ της παραχώρησης του ακινήτου του Νεωρίου, στο Μαντράκι, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για να αποτελέσει την έδρα του The Rhodes Co-Lab που φιλοδοξεί να μετασχηματίσει τη Ρόδο σε πρότυπο βιώσιμου τουριστικού προορισμού μέχρι το 2030, τάχθηκε χθες ομοφώνως, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου.
Για τους σκοπούς του The Rhodes Co-Lab και τον σχεδιασμό για το ακίνητο του Νεωρίου, το συμβούλιο της Κοινότητας ενημερώθηκε από την επικεφαλής του project Αγγελική Χονδρομματίδου. Όπως είπε, στον χώρο θα υπάρχει αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας μετασχηματισμού της Ρόδου, με ένα είδος εκθεσιακής βιωματικής ενημέρωσης, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. «Θα είναι ουσιαστικά το σπίτι του The Rhodes Co-Lab, όπου θα μπορούμε όλοι να ενημερωνόμαστε για την πορεία του, να οργανώνουμε εκδηλώσεις και δράσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, από τον Σεπτέμβριο, όλος ο χώρος που θα παραχωρηθεί, θα κλειστεί με διαφημιστικό κάλυμμα, για να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης στο εσωτερικό, χωρίς να προκαλείται μεγάλη όχληση στην γύρω περιοχή. Στόχος είναι, ο χώρος να είναι έτοιμος τον Φεβρουάριο και να ξεκινήσει να φιλοξενεί δράσεις, οι οποίες θα απευθύνονται αρχικά σε μαθητές, μέσα στον Μάρτιο.
Μετά την εισήγηση της κ. Χονδρομματίδου, το συμβούλιο γνωμοδότησε ομοφώνως υπέρ της παραχώρησης.
Στην ίδια συνεδρίαση απορρίφθηκαν τα αιτήματα έκδοσης βεβαίωσης ειδικής διαδρομής, καθορισμού χώρου αφετηρίας και σημείων στάσεων για τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης πόλεων (open bus) στην πόλη της Ρόδου.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σουσάνα Καρδούλια, υπήρξαν αιτήματα για 5 νέες διαδρομές ανοιχτών λεωφορείων, τα οποία απορρίφθηκαν ομοφώνως, με βασικό σκεπτικό ότι επιπλέον δρομολόγια ανοιχτών τουριστικών λεωφορείων θα προκαλούσαν μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην ήδη προβληματική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου