Τοπικές Ειδήσεις

Αθώος κρίθηκε 25χρονος κατηγορούμενος για υποστήριξη της εκούσιας διαφυγής 15χρονης από την οικία της!

Αθώος κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας 25χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για υποστήριξη της εκούσιας διαφυγής 15χρονης από την οικία της.
Ο 25χρονος συνελήφθη την 18:35′ ώρα της 21ης Ιουλίου 2024 επί της οδού Εθελοντών Δωδεκανησίων.
Την ίδια ημέρα και περί ώραν 16:30 καταγγέλθηκε από μια μητέρα η εξαφάνιση της 15χρονης κόρης της. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι την 20ή Ιουλίου 2024 και περί ώραν 20:00′, μετά από καυγά που είχε με τον πατέρα της στο σπίτι τους, έφυγε και έκτοτε δεν είχαν καμία επικοινωνία μαζί της.
Το τελευταίο στίγμα του κινητού της τηλεφώνου ήταν περί ώρα 02:00′ της Κυριακής 21 Ιουλίου 2024 στην οδό Ορφανίδου κι έκτοτε την καλούσε σε αυτό αλλά ήταν κλειστό.
Περί ώραν 17:15′ κι ενώ η μητέρα της ανήλικης βρισκόταν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για τη διαδικασία δήλωσης της εξαφάνισης, δέχθηκε κλήση στο κινητό της τηλέφωνο από την κόρη της, η οποία της είπε πως ήταν καλά στην υγεία της και πως κοιμήθηκε στο σπίτι ενός γνωστού της με το όνομα «Νίκος» που βρισκόταν επί της οδού Κέννεντυ.
Οι σστυνομικοί μετέβησαν από κοινού με τη μητέρα στο σημείο, όπου η ανήλικη ανευρέθη καλά στην υγεία της, ενώ στο σημείο ήταν και ο ανωτέρω κατηγορούμενος.
Η ανήλικη με τον προαναφερόμενο οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου ο τελευταίος συνελήφθη καθώς υποστήριξε με τον τρόπο αυτό την εκούσια διαφυγή της ανωτέρω ανήλικης από την οικία της και την εξουσία των γονέων της.
Κατά την εξέτασή της, παρουσία ψυχολόγου δήλωσε ότι εκείνη ζήτησε από το ανωτέρω άτομο να την φιλοξενήσει. Ακόμη ανέφερε ότι βρισκόταν με την συγκατάθεσή της στο σπίτι του δίχως αυτός να ασκήσει κάποια μορφή βίας απέναντί της και χωρίς να συμβεί κάποια ερωτική πράξη μεταξύ τους.
Απολογούμενος ο ανωτέρω κατηγορούμενος, δεν αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και χθες ενώπιον του δικαστηρίου είπε ότι την φιλοξένησε προκειμένου να μην κοιμηθεί στον δρόμο.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η κ. Πόπη Οικονόμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου