Τοπικές Ειδήσεις

Υπό έλεγχο άμεσα η φωτιά στην περιοχή Βρυσιά

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας 22/7/2024, στην περιοχή «Βρυσιά», ετέθη υπό έλεγχο χάρις στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

“Την πιάσαμε” δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Ευστρατίου.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

‘Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή «Βρυσιά», χάρις στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και την ενεργοποίηση των μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Επειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου ενισχύθηκαν με τρία αεροσκάφη καναντέρ.
Χάρις στον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών η φωτιά κατασβέστηκε πολύ σύντομα.
Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου που κατάφερε πολύ γρήγορα να περιορίσει τη φωτιά και τις εθελοντικές ομάδες που για άλλη μια φορά βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.
Παραμένουμε σε επιφυλακή.
Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι που δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας ,ενώ πραγματοποιήθηκαν από αέρος ρίψεις νερού.

Για προληπτικούς λόγους το 112 απέστειλε  ειδοποίηση, με την οποίο καλούσε τους πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου