Τοπικές Ειδήσεις

Αλέξανδρος Κολιάδης: Τιμούμε τα θύματα του Ολοκαυτώματος!

Την Κυριακή βρέθηκα στην επίσημη Τελετή Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Ρόδου και της Κω, στην Συναγωγή «Kahal Kadosh Shalom».

Με συγκίνηση στάθηκα δίπλα στους Εβραίους συμπολίτες μας και ιδιαιτέρως δίπλα στον άνθρωπο-σύμβολο, τον Σάμυ Μοντιάνο, τον τελευταίο από τους 151 Ροδεσλί που επέζησαν του Ολοκαυτώματος.

Η εβραϊκή κοινότητα της Ρόδου με παρουσία αιώνων στο νησί, ιδιαιτέρως παραγωγική και με μεγάλη συνεισφορά στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, αφανίστηκε μέσα σε λίγες ημέρες στα κρεματόρια του Άουσβιτς – Μπίρκεναου.
Αυτό το φρικτό ορόσημο στην ιστορία επιβάλλει να αντιδρούμε απέναντι σε κάθε ρητορική μίσους, απέναντι στον ρατσισμό, στον αντισημιτισμό και στην μισαλλοδοξία.

Η υπόσχεσή μας είναι να διατηρήσουμε άσβεστη την ιερή μνήμη των θυμάτων και να διδάξουμε στις επόμενες γενιές την αξία της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και του Σεβασμού της Διαφορετικότητας.

Η υποχρέωσή μας είναι, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου