Αθλητικά

Διαγόρας: «Περήφανοι για την ιστορία μας»

Με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, οι Διαγόρας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα ακόλουθα:
«Περήφανοι για την ιστορία μας!
Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι μπορεί να μην αντιπροσώπευσε πιστά το αθλητικό ιδεώδες και το νόημα του Ολυμπισμού, ωστόσο δεν παύει κάθε φορά που ανάβει η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων να μας φέρνει στο μυαλό ένα πρόσωπο που για εμάς τους Ροδίτες αποτελεί ιερό σύμβολο στο νησί μας και στην ομάδα μας!
Το Διαγόρα τον Ρόδιο τον πιο φημισμένο Ολυμπιονίκη πυγμάχο της αρχαιότητας.
Ήταν ο δικός μας Ήρωας – Πυγμάχος που ανίκητος μεταλαμπάδευσε τα αθλητικά ιδεώδη στους γιούς του και τα εγγόνια του που επίσης έγιναν σπουδαίοι Ολυμπιονίκες!
Κέρδισε σε όλες τις Ολυμπιάδες που συμμετείχε με κυριότερη την επιτυχία του στην 79η Ολυμπιάδα το 464 π.Χ. όπου μετά την στέψη του έγινε σύμβολο αρετής και προς τιμή του στήθηκε άγαλμά στην Ολυμπία.
Ο Διαγόρας ο Ρόδιος είναι ο δικός μας ήρωας και είμαστε υπερήφανοι που αγωνιζόμαστε έχοντας την εμβληματική του μορφή επάνω στο στήθος μας!
Γιατί η ιστορία που γράφεται με χρυσά γράμματα δεν διαγράφεται ΠΟΤΕ από τις μνήμες ΟΛΩΝ μας!
Καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου