Τοπικές Ειδήσεις

Η Ρόδος αναμένεται να καταγράψει φέτος ένα νέο ρεκόρ αφίξεων

Με διψήφιο ποσοστό αύξησης όσον αφορά στις αφίξεις αναμένεται να κλείσει ο Ιούλιος. Η τουριστική σεζόν εξελίσσεται άκρως ικανοποιητικά στη Ρόδο, ενώ πέρυσι αυτή την εποχή οι αφίξεις είχαν παγώσει λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί. Σε περίπτωση που αποφευχθούν τα όποια απρόοπτα, η Ρόδος αναμένεται να σημειώσει ένα νέο, σημαντικό ρεκόρ αφίξεων.
«Η σεζόν συνεχίζεται ικανοποιητικά. Οι πληρότητες τον Ιούλιο ήταν υψηλές και οι ροές τουριστών από όλες τις αγορές ήταν αυξημένες. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, τότε τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά. Σκεφτείτε ότι πέρυσι τέτοια εποχή είχαν παγώσει οι αφίξεις για ένα μήνα λόγω των πυρκαγιών. Φέτος επικρατεί μία κανονικότητα και η Ρόδος όπως όλα δείχνουν θα σημειώσει ένα νέο ρεκόρ σε επίπεδο αφίξεων τουλάχιστον, καθώς διαπιστώνουμε ότι οι επισκέπτες δεν έχουν οικονομική ευχέρεια», δήλωσε στη «δ» ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ, κ. Βάσος Μηναΐδης. Πρόσθεσε δε ότι τον Αύγουστο παρατηρείται κάποια υστέρηση στις πληρότητες ξενοδοχείων, πρόκειται ωστόσο για περιορισμένης έκτασης φαινόμενο.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Σε ορισμένες περιπτώσεις οι πληρότητες των ξενοδοχείων τον Αύγουστο δεν είναι στα επιθυμητά επίπεδα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι επισκέπτες προτιμούν περισσότερο τα καταλύματα Airbnb τα οποία δεν γνωρίζουμε πόσα είναι στην πραγματικότητα. Πρόκειται ωστόσο για ένα μεμονωμένο φαινόμενο και πιθανότατα στην πορεία οι πληρότητες των ξενοδοχείων να φτάσουν στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».
Σχετικά με την προοπτική της επέκτασης της τουριστικής σεζόν, ο κ. Μηναΐδης δήλωσε ότι η Ρόδος μπορεί να έχει μία τουριστική περίοδο, όπως και η Κύπρος που θα διαρκεί από τον Μάρτιο μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου. Θα πρέπει όμως οι τουρ οπερέιτορς να αναλάβουν την πρωτοβουλία αυτή, την οποία θα στηρίξει η τοπική αγορά.
«Προφανώς και οι προοπτικές για την επιμήκυνση της σεζόν είναι υπαρκτές. Αυτό θα πρέπει να το αναλάβουν όμως οι τουρ οπερέιτορς και όλοι μας θα στηρίξουμε την πρωτοβουλία. Η επέκταση της σεζόν συνδέεται με την κλιματική κρίση και η Ρόδος μπορεί να έχει μία σεζόν όπως η Κύπρος από τον Μάρτιο μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Βεβαίως η πόλη της Ρόδου, μπορεί να έχει τουρισμό όλο το χρόνο, αναπτύσσοντας τη μορφή του πολιτιστικού τουρισμού», είπε ο κ. Μηναΐδης.
Γερμανική τηλεοπτική
εκπομπή αποκαλύπτει
υπέρογκες χρεώσεις
Γερμανική τηλεοπτική εκπομπή αποκαλύπτει υπέρογκες χρεώσεις για ένα λίτρο μπίρας. Για το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής «Achtung Abzocke», το οποίο προβλήθηκε στο Kabel Eins στις 11 Ιουλίου, ο Peter Giesel και η ομάδα του ταξίδεψαν στη Ρόδο για να αποκαλύψουν …παρατυπίες από επιχειρηματίες εστιατορίων στην ιστορική παλιά πόλη. Το σχέδιό τους: να παραγγείλουν δύο μικρές μπύρες για να δροσιστούν. Ωστόσο, αυτό που τους σερβίρεται στο πρώτο εστιατόριο είναι αυτό που …ειρωνικά αποκαλούν «Κολοσσός της Ρόδου»: δύο μπότες με ένα λίτρο μπύρας η καθεμία.
Η μπύρα είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντελώς υπερτιμημένη. Όταν ο Giesel πηγαίνει στο μπαρ για να πληρώσει, μένει έκπληκτος: η τιμή της μπύρας μπορεί να συμβαδίσει με την τιμή της στο Oktoberfest. Κοστίζει 15 ευρώ το λίτρο. Πληρώνει επίσης άλλα 16,50 ευρώ για μια μικρή σαλάτα. Η κάρτα του μενού δεν το έδειχνε αυτό – δεν του δόθηκε καν μία.
Ακόμα και όταν η ομάδα επιστρέφει στο εστιατόριο κατά τη διάρκεια μεταγενέστερων δοκιμών, τους δίνεται μόνο μια κάρτα μενού χωρίς τιμές όταν τους ζητείται. Μόνο όταν η ομάδα αποκαλύπτει ότι είναι το τηλεοπτικό συνεργείο, λαμβάνει ένα διαφορετικό μενού με τιμές.
Ο Giesel παρατηρεί επίσης ότι οι μπύρες χρεώθηκαν με τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή 13% για τα μη αλκοολούχα ποτά και όχι με τον πραγματικό φορολογικό συντελεστή 24%.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου