Αθλητικά

Πρωτέας Καλύμνου: Διακρίσεις για Γλυνάτση, Κοκκίνου και Ντόλου στην Ρώμη

Ένας αθλητής και δύο αθλήτριες του Πρωτέα Καλύμνου συμμετείχαν με την Εθνική Ομάδα στους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες Αθλητικής Ναυαγοσωστικής που διεξήχθησαν στην Ρώμη.
Πρόκειται για τον Μιχάλη Γλυνάτση, την Εβελίνα Κοκκίνου και την Ειρήνη Ντόλου, οι οποίοι κατάφεραν να διακριθούν, με την ανακοίνωση που εκδόθηκε προς ενημέρωση να αναφέρει τα ακόλουθα:
«Επέστρεψαν την Τρίτη από τη Ρώμη της Ιταλίας οι Καλύμνιοι Μιχάλης Γλυνάτσης και Εβελίνα Κοκκίνου του Πρωτέα Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου, μέλη της Εθνικής Ομάδας αθλητικής ναυαγοσωστικής, οι οποίοι συμμετείχαν στους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο ιστορικό και εμβληματικό Εθνικό κολυμβητήριο της Ρώμης, Foro Italico από τις 24 έως τις 27 Ιουλίου 2024.
Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από οκτώ χώρες, την Ιταλία, την Σερβία, την Αλβανία, την Κύπρο, την Κροατία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ελβετία και την Ελλάδα.
Η ελληνική αποστολή είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη συμμετοχή, καθώς κατάφερε να κατακτήσει 32 μετάλλια, εκ των οποίων τα 20 ασημένια και τα 12 χάλκινα ενώ παράλληλα σημείωσε 10 νέα πανελλήνια ρεκόρ και κατατάχθηκε 2η στις βαθμολογίες των Εθνικών Ομάδων.
Με τρείς αθλητές του Πρωτέα Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου, τους Μιχάλη Γλυνάτση (ως αρχηγού αθλητών, προπονητή και αθλητή), Εβελίνα Κοκκίνου και Ειρήνη Ντόλου, η 16μελης αποστολή είχε άρωμα Καλύμνου.
Ο Γλυνάτσης Μιχάλης, ο οποίος ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής ανακηρύχθηκε MVP των ανδρών, με 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια και συγκεκριμένα:
3η θέση στο ατομικό αγώνισμα 100μ. ρυμούλκηση ανδρεικέλου με πέδιλα Ανδρών.
2η θέση στο αγώνισμα 4Χ50μ. κολύμβηση με εμπόδια Ανδρών, (νέο πανελλήνιο ρεκόρ – με το προηγούμενο ρεκόρ να άνηκε στον Πρωτέα ΝΟ Καλύμνου από το 2022).
2η θέση στο αγώνισμα 4Χ50μ. μικτή σκυταλοδρομία (νέο πανελλήνιο ρεκόρ με προηγούμενο ρεκόρ στους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ από το 2020).
3η θέση στο αγώνισμα 4Χ50μ. αθλοσώστης πισίνας mixed ( νέο πανελλήνιο ρεκόρ με προηγούμενο στους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ από το 2020 στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής).
Σημειώνεται εδώ πως μετά από τους Μεσογειακούς Αγώνες ο Μιχάλης Γλυνάτσης καταγράφεται ως ο πιο πολυβραβευμένος διεθνής αθλοσώστης της Ελλάδας, με 2 Πανευρωπαϊκά μετάλλια( 1 ασημένιο και 1 χάλκινο) και 4 Μεσογειακά (2 ασημένια και 2 χάλκινα).
Η Ειρήνη Ντόλου αναδείχθηκε MVP με 3 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο και συγκεκριμένα:
2η θέση 4Χ25μ. μεταφοράς ανδρεικέλου Γυναικών.
2η θέση 4Χ50μ. μικτή σκυταλοδρομία.
2η θέση 4Χ50μ. κολύμβηση με εμπόδια Γυναικών.
3η θέση στο αγώνισμα 4Χ50μ. αθλοσώστης mixed (νέο πανελλήνιο ρεκόρ με προηγούμενο στους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ που αγωνίστηκαν το 2020 στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής).
Η 16χρονη Εβελίνα Κοκκίνου, παρόλο που ήταν η μικρότερη αθλήτρια της αποστολής, κατάφερε να κερδίσει ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο συμμετέχοντας στα ομαδικά αγωνίσματα 4Χ50μ. μικτή σκυταλοδρομία γυναικών και 4Χ50μ. αθλοσώστης mixed.
Ο Πρωτέας συγχαίρει από καρδιάς τον Δρ. Ευστάθιο Αβραμίδη για τη δράση του και τις ενέργειες του ως γενικός γραμματέας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής και για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αποστολής, η οποία τίμησε τα ελληνικά χρώματα.
Ευχαριστεί θερμά την ναυτιλιακή εταιρεία Minerva Marine Inc, η οποία χορήγησε τις αεροπορικές μετακινήσεις των αθλητών του Πρωτέα Ν.Ο. Καλύμνου και την εταιρεία Blue Star Ferries για την παροχή έκπτωσης για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις των αθλητών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου