Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος- Στο δημοτικό συβούλιο της Λέρου, για τα κρίσιμα θέματα του νησιού

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Στην Λέρο βρεθήκαμε χθες μετά την Κάλυμνο. Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης, συζητήσαμε κρίσιμα θέματα του νησιού τα οποία η σημερινή δυνατότητα συνεργασίας μας οδηγεί σε πρόοδο που το νησί έχει ανάγκη.
●Αγκυροβόλιο Τουριστικών Σκαφών στα Αλιντα: το έργο προϋπολογισμού 2,13 εκ. Ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο. Η Περιφέρεια μας παρέλαβε από τον Δήμο μια εξαιρετικά προβληματική μελέτη, που εκτός των άλλων περιελάμβανε μη επαρκή θεμελίωση λόγω έλλειψης γεωτεχνικής μελέτης και κατασκευή κτιρίου εμβαδού 96τ.μ. με π/υ μόλις 40.000,00 Ευρώ! Με ταχύτατες διαδικασίες, τροποιήσαμε την μελέτη και σήμερα εξετάζουμε την δυνατότητα κατασκευής πρόσθετων έργων που περιλαμβάνουν Ράμπα ανέλκυσης/καθέλκυσης και προσήνεμο μόλο. μήκους 50m.
●Αποκατάσταση υποσκαφών προβλήτα Λιμένα Λακκίου Λέρου : το έργο έχει προϋπολογισμό 1,0 εκ. Ευρώ που προέρχεται κατά 200.000,00€ από την Περιφέρεια μας και κατά 800.000,00€ αναμένεται να προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από συνεννόηση που είχε ο Δήμαρχος Λέρου με τον πρώην Υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά. Η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να εγκριθεί μόλις κατατεθεί σε αυτό ο απαιτούμενος ορισμός χερσαίας ζώνης, οπότε και θα προχωρήσουμε άμεσα στην δημοπράτηση του.
●Επισκευή Υφιστάμενων Μονάδων Αφαλάτωσης Δήμου Λέρου : οι μονάδες αφαλάτωσης του Δήμου Λέρου είχαν μείνει ασυντήρητες για χρόνια με αποτέλεσμα την σχεδόν ολοσχερή καταστροφή τους. Με το ποσό των 697.000,0€ που εξασφάλισε ο Δήμος Λέρου, προχωρήσαμε στην δημοπράτηση του έργου που ολοκληρώνεται εντός μηνός.
●Απορρίμματα: εντός του Αυγούστου προχωρά η υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης κατασκευής των σύγχρονων υποδομών Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που η Περιφέρεια μας δημοπράτησε για λογαριασμό του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.
●Σχεδιασμός & Χρηματοδότηση Μελλοντικών Εργων Επάρκειας Νερού : συμφωνήσαμε να στηρίξουμε τον Δήμο Λέρου στην διαδικασία συγκρότησης φακέλου πρότασης χρηματοδότησης συστοιχίας μονάδων αφαλάτωσης, με ηλεκτροδότηση μέσω ΑΠΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσει το νησί τις ανάγκες του σε ύδρευση σε βάθος 30ετίας.
●Ανάπλαση Ακτογραμμής Αλίντων Λέρου: με την ολοκλήρωση του Αγκυροβολιου Τουριστικών Σκαφών, που τώρα είναι η προτεραιότητα μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε με τον Δήμο Λέρου στον σχεδιασμό της συνολικής ανάπλασης της παραλιακής ζώνης.
Είναι χαρά μας να δουλεύουμε μαζί με τα νησιά μας και να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να παραδίδουμε έργα που οι νησιώτικες κοινωνίες τους, έχουν ανάγκη. Με τον Δήμο Λέρου, σήμερα μπορούμε να συνεργαστούμε αρμονικά και αυτό είναι ευκαιρία για το νησί το ίδιο. Για την συμπεριφορά των πολιτικά θρασύδειλων που μπορούν να ασχημονούν μόνο κρυπτόμενοι, έχουμε ξαναπεί ότι απλά αναδεικνύουν την έλλειψη ήθους που τους χαρακτηρίζει. Η Λέρος πλήρωσε την παρακμιακή πολιτική τους και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να καλύψουμε το έδαφος που το νησί έχασε.
Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Λέρου Τιμόθεο Κωττάκη, και τους συνεργάτες του, για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία.
Συνεχίζουμε αυξάνοντας ταχύτητα και κοιτώντας μόνο μπροστά

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου