Ειδήσεις

Τριπλασιάσθηκαν οι Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά

Η προσπάθεια της Τουρκίας να τιθασεύσει τον πληθωρισμό αρχίζει πλέον να επηρεάζει αρνητικά τις επιχειρήσεις, επισημαίνουν οι FT, προσθέτοντας ότι η κατανάλωση επιβραδύνεται και αυτή η εξέλιξη επηρεάζει αρνητικά ορισμένες εταιρείες.

Οι εξαγωγείς έχουν απογοητευτεί από την άνοδο κατά 20% της πραγματικής συναλλαγματικής ισοτιμίας το περασμένο έτος. Η Τουρκία είναι τουλάχιστον 40% πιο ακριβή από τους ανταγωνιστές της όσον αφορά την τιμολόγηση με βάση το δολάριο. Ως αποτέλεσμα έχει αρχίσει να χάνει την ανταγωνιστικότητά της.

Ο τουρκικός τουριστικός κλάδος, αναφέρει το Focus, υποφέρει από τα πολύ υψηλά ποσοστά πληθωρισμού. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, τα τουρκικά εστιατόρια αντιμετωπίζουν δραματική μείωση του αριθμού των πελατών, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός οδηγεί τόσο τους γηγενείς όσο και τους τουρίστες να προτιμούν διακοπές στην Ελλάδα, όπου οι τιμές είναι σημαντικά χαμηλότερες.

Το πρόγραμμα «Fast-Track Visa» που εισήχθη τον Μάρτιο έχει διευκολύνει την εισροή Τούρκων στην Ελλάδα. Ο Kivanc Meric από την Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων ανέφερε ότι η Τουρκία έχει χάσει το πλεονέκτημα των τιμών της, προβλέποντας ότι φέτος θα ταξιδέψουν στη Σάμο έως και 150.000 Τούρκοι, ενώ το 2023 είχαν ταξιδέψει 40.000.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου