Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας Αλ. Κολιάδη – Στάθη Κουσουρνά

• Δόθηκε έμφαση στο κυκλοφοριακό, στην καθαριότητα και στη Μεσαιωνική Πόλη

Με τον πρώην δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά συναντήθηκε χθες Παρασκευή ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης παρουσία και του αντιδημάρχου Οικονομικών Κώστα Χαλκιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών, με κύρια το κυκλοφοριακό και την καθαριότητα ενώ έγινε συζήτηση και για την ανάγκη να γίνουν στη Ρόδο μεγάλα αναπτυξιακά έργα.
Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το νησί έχοντας την εμπειρία του αντιπεριφερειάρχη αλλά και του βουλευτή Δωδεκανήσου, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις στο νησί, παραμένοντας ενεργός πολίτης όπως ο ίδιος πλέον δηλώνει, μετά από την απόφασή του να αποσυρθεί από τα κοινά ως αιρετός.
Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη ο κ. Κουσουρνάς ανέφερε ότι πέρα από τα ζητήματα της καθημερινότητας που είναι πράγματι σημείο αιχμής για τη νέα δημοτική αρχή, θα πρέπει -όπως επεσήμανε- να υπάρχει ένα όραμα με έμφαση στην ανάπτυξη του νησιού και να τεθούν προτεραιότητες όπως είναι το κυκλοφοριακό το οποίο χρόνο με τον χρόνο διογκώνεται.
Η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής του Αλέξανδρου Κολιάδη. Νυν και πρώην δήμαρχος Ρόδου αντάλλαξαν απόψεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Υπενθυμίζεται ότι η πιο πρόσφατη κυκλοφοριακή μελέτη είναι αυτή που είχε εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο επί δημαρχίας Στάθη Κουσουρνά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε αν και κατά πόσο η μελέτη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, αφού βεβαίως επικαιροποιηθεί και εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει περίπου 10 χρόνια μετά, καθώς οι συνθήκες είναι διαφορετικές, το πρόβλημα έχει διογκωθεί και επιπλέον έχει επιδεινωθεί το ζήτημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης.
Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και το έργο της Μεσογειακής χάραξης για την Νέα Είσοδο της πόλης, έργο το οποίο εγκρίθηκε το 1987 (!) και είχε σχεδιαστεί από τον κ. Ν. Φαρμακίδη. Εκτοτε, παρά τις εξαγγελίες και τα χρήματα που έχουν ξοδευτεί, το έργο παραμένει στα συρτάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι έργο ενταγμένο από το 2008, ονοματισμένο και περιλαμβάνεται στον περιφερειακό σχεδιασμό. Συζήτηση έγινε και για την περιμετρική οδό της πόλης της Ρόδου και η αναγκαιότητα του έργου.
Προβληματισμός επικράτησε και για το θέμα της καθαριότητας, ζήτημα που επίσης ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα, με στόχο να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και παράλληλα να εξοικονομηθούν χρήματα.
Ενώ και για την προγραμματική σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του Δήμου Ρόδου ο οποίος πρέπει από τα 63 εκατ. ευρώ συνολικά της σύμβασης, να καταβάλει τα 53 τα οποία θα προέρχονται από ιδίους πόρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουσουρνάς χαρακτήρισε την προγραμματική σύμβαση ετεροβαρή εις βάρος του Δήμου Ρόδου. Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, ο κ. Κολιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προγραμματική σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη σημειώνοντας ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου Ρόδου δεν βοηθά στην υλοποίησή της, αφού από τα 63 εκατ. ο Δήμος θα πρέπει να καταβάλει τα 53 εκατ. από ίδιους πόρους. «Ωραίες οι συμβάσεις αλλά πρέπει να υπάρχουν και εφόδια για να υλοποιηθούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κολιάδης.
Στη συνάντηση πρώην και νυν δημάρχος Ρόδου συζήτησαν εκτενώς για τα ζητήματα της καθημερινότητας, τα οποία ο κ. Κολιάδης έχει θέσει σε προτεραιότητα όπως είπε στον Κουσουρνά ενώ αναλύθηκαν και ζητήματα που αφορούν στην υδροδότηση του νησιού και τον σχεδιασμό που παρουσίασε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Σωτήρης Βαγιανός.
Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Ρόδου, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη τροχοπέδη για την ανάπτυξη του νησιού, αποτέλεσε επίσης θέμα συζήτησης παρουσία και του αντιδημάρχου Οικονομικών Κώστα Χαλκιά.
Στη συζήτηση μπήκε… άνω τελεία καθώς, οι κύριοι Κολιάδης και Κουσουρνάς συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν σε επόμενο χρόνο για να ανταλλάξουν απόψεις για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το νησί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου