Τοπικές Ειδήσεις

Αδωνις Γεωργιάδης από τη Ρόδο: Σε δυόμισι με τρία χρόνια θα λειτουργήσει πλήρως το ακτινοθεραπευτικό κέντρο

• Σε αγαστή συνεργασία με την επική πολιτική ηγεσία και τους φορείς υγείας τέθηκαν «επί τάπητος» όλα τα προβλήματα καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την επίλυσή τους

Σε δυόμισι με τρία χρόνια θα είναι έτοιμο το ακτινοθεραπευτικό κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, το οποίο θα είναι πλήρως στελεχωμένο με το αναγκαίο προσωπικό ώστε να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ογκολογικούς ασθενείς από την πρώτη στιγμή.
Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα προκηρυχθούν επιπλέον 50 θέσεις νοσηλευτών για το νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες.


Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης αφίχθη στη Ρόδο από την Κω και την Κάλυμνο όπου επισκέφθηκε τα νοσοκομεία και είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και προϊσταμένους διευθύνσεων, ενώ συνάντησε το δήμαρχο Κω Θ. Νικηταρά και την έπαρχο Ντίνα Σβύνου, τον δήμαρχο Καλυμνίων , Ι. Μαστροκούκο και τον έπαρχο Ε. Μουσελλή
Στη Ρόδο ο κ. Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από το διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό, το διοικητή του ΓΝΡ, Σταύρο Τσιαντή και τον βουλευτή Μάνο Κόνσολα, είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκο, και το δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη. Επισκέφθηκε το νοσοκομείο, το κέντρο Υγείας Ρόδου, το κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου και επιθεώρησε τις εργασίες ανακαίνισης του νέου ΠΠΙ στο Γεννάδι.
Καλωσορίζοντας τον κ. Γεωργιάδη, ο κ. Χατζημάρκος εξήρε τη μεταξύ τους συνεργασία και την αποτελεσματικότητα του υπουργού. «Τα προβλήματα υπάρχουν. Είναι όμως πολλά αυτά που έχουμε δρομολογήσει. Αυτή η συνεργασία με τον υπουργό αποδίδει χειροπιαστά αποτελέσματα στους νησιώτες. Αποδεικνύει ότι υπάρχει ένας καθημερινός, τιτάνιος αγώνας. Επιτέλους, πρέπει να γίνει σαφές ότι η Δημόσια Υγεία δεν έχει κάνει βήματα πίσω. Η Δημόσια Υγεία στα νησιά μας έχει πάει μπροστά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος.
Και ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με τον Γιώργο Χατζημάρκο, σημειώνοντας ότι: «Είχα από την αρχή ξεχωρίσει έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκει λύσεις εκεί όπου οι άλλοι βρίσκουν προβλήματα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το αποτέλεσμα που έφερε στις εκλογές. Είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάνει τη ζωή των άλλων καλύτερη. Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα στη ζωή μας. Είναι συνώνυμη του βίου η έννοια των προβλημάτων. Το θέμα είναι να βρίσκεις τις λύσεις και ο κ. Χατζημάρκος μπορεί».
Σχετικά με το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι: «Το ακτινοθεραπευτικό κέντρο του ΓΝΡ είναι γεγονός. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και εγώ ως υπουργός υγείας εγγυώμαι ότι το προσωπικό θα είναι στη θέση του από την πρώτη μέρα έτσι ώστε να λειτουργήσει κανονικά η δομή και να σταματήσει η ταλαιπωρία των Δωδεκανήσιων. Πιστεύω ότι το ακτινοθεραπευτικό της Ρόδου θα είναι ένα σημείο μεγάλης τομής στους ογκολογικούς ασθενείς».


Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στις προσλήψεις προσωπικού και στα κίνητρα που έχουν θεσπιστεί για την προσέλκυση γιατρών και νοσηλευτών στην …άγονη γραμμή. «Είμαστε πάνω από τα προβλήματα. Και έχουμε έρθει για να βρούμε λύσεις. Όσον αφορά στο έλλειμμα προσωπικού θα προκηρύξουμε το Σεπτέμβριο ταυτόχρονα τις τέσσερις θέσεις παθολόγων για το νοσοκομείο της Κω. Παράλληλα με το διοικητή του ΓΝΡ, άμεσα θα προχωρήσομε σε μία γενναία αύξηση του αριθμού των προσκλήσεων για το νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο είναι σε αρκετά καλύτερη θέση από πλευράς προσωπικού, όμως έχει πίεση το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς έχουμε απώλεια θέσεων λόγω παραιτήσεων… Θα πάμε λοιπόν σε μία γενναία πρόσκληση νοσηλευτών ίσως και 50 για να καλύψουμε τις ανάγκες», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι είναι πανέμορφα τα νησιά όμως για τον κλάδο της Υγείας αποτελούν μία μεγάλη πρόκληση και πρέπει να υπάρξουν δημιουργικοί τρόποι για να λυθούν όλα τα προβλήματα. Ευχαρίστησε τον κ. Ροϊλό για την συμβολή του στη διαχείριση και αντιμετώπιση των προβλημάτων και ανακοίνωσε ότι ανανέωσε τη θητεία του για την τρέχουσα πενταετία ως διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου.
Λαμβάνοντας το λόγο ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι η ΠΝΑι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την διεκδίκηση χρηματοδότησης 12 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για την ψηφιοποίηση των επτά νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης είπε ότι το Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων Ρόδου και Λέρου ενώ έχουν συνταχθεί και έχουν παραδοθεί από την ΠΝΑι στη 2η ΔΥΠΕ μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία.
Ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι το έργο που έχει γίνει σε επίπεδο τεχνικού και εξοπλισμού στο χώρο της δημόσιας υγείας στα νησιά, δεν έχει προηγούμενο. Σημείωσε ότι υπάρχουν προκλήσεις, όπως η στέγη για τους γιατρούς και τους νσηλευτές, όμως κάλεσε όλους όσοι αντιδρούν, να πορεύονται με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια χωρίς να χτίζουν πάνω στον ανθρώπινο πόνο:
«Το έργο που γίνεται σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο εξοπλισμού στα νησιά μας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο… Στα θέματα της στελέχωσης ο αγώνας είναι δυσκολότερος. Η εποχή γεννά νέα εμπόδια…


Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση ως περιφερειακό συμβούλιο για τα πολεοδομικά σχέδια των νησιών. Καλώ το κλαμπ της μιζέριας να την προσυπογράψει και να μη χτίζουμε πάνω στον ανθρώπινο πόνο ώστε ο καθένας τη δική του πολιτική πορεία να την κερδίσει με αξιοπρέπεια».
Ο Μάνος Κόνσολας ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιάδη για την παρουσία του στα Δωδεκάνησα τονίζοντας ότι πρόκειται για μία παρουσία μη προσχηματική, μία παρουσία αλήθειας και αποτελεσματικότητας. «Τα προβλήματα δεν τα κρύβει κάτω από το χαλί, τα αναδεικνύει και είναι πρωταγωνιστής στην επίλυσή τους. Και χαίρομαι που είναι μαζί του ο πιο αποτελεσματικός περιφερειάρχης, όπως τον αποκάλεσε ο ίδιος, ο Γιώργος Χατζημάρκος», είπε ο κ. Κόνσολας.
Τέλος ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ, Χ. Ροϊλός, ευχαρίστησε το Γιώργο Χατζημάρκο για τη συνεργασία και δήλωσε ότι: «Αυτό που έχω καταλάβει αυτά τα πεντε χρόνια είναι ότι χωρίς συνέργειες με τις τοπικές κοινωνίες δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της νησιωτικότητας. Ευτυχώς που στο Νότιο Αιγαίο υπάρχει ο Γιωργος Χατζημάρκος». Ο κ. Ροϊλός αναφέρθηκε και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου λέγοντας ότι το 2019 ήταν …παρατημένο. Σήμερα, διαθέτει γιατρούς, νοσηλευτές, νέο ασθενοφόρο ενώ θα μεταστεγαστεί σε ανακαινισμένο χώρο (έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ταμείο ανάκαμψης). Το νέο ιατρείο Γενναδίου θα αναβαθμίσει την περιοχή της Νότιας Ρόδου, σημείωσε ο κ. Ροίλός.
Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Υγείας με τον δήμαρχο Α. Κολιάδη, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη συχνή τους επικοινωνία και συνεργασία για τα θέματα που απασχολούν τη Ρόδο και γενικώς τα νησιά. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, κοινός στόχος είναι να παρέχεται το καλύτερο δυνατό επίπεδο υπηρεσιών στους πολίτες της Ρόδου, της Δωδεκανήσου και του Νοτίου Αιγαίου γι’ αυτό και η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απολύτως αναγκαία.


Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, οι εργαζόμενοι και πολίτες προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας με τον κ. Γεωργιάδη να ακούει τα αιτήματά τους και να τους ενημερώνει για τις παρεμβάσεις που δρομολογεί το Υπουργείο και η 2η ΔΥΠΕ για την επίλυση των προβλημάτων και δη την κάλυψη των θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού. Μάλιστα ο υπουργός αναφέρθηκε στην επιστολή μίας γιατρού από την Ελβετία η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο ΓΝΡ και εξήρε το επίπεδο υπηρεσιών που δέχθηκε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου