Ρεπορτάζ

Δεσμεύτηκε ο εξοπλισμός ξενοδοχειακής μονάδας στο πλαίσιο αντιδικίας

Aκόμη μια απόφαση, στο πλαίσιο αντιδικίας μεταξύ γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας, της ιδιοκτήτριας ακινήτου που την έξωσε από 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Νότια Ρόδο και της νέας εκμισθώτριας εκδόθηκε χθες από το Ειρηνοδικείο Ρόδου.
Με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Ρόδου απαγορεύεται μέχρι την συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων της ξενοδοχειακής εταιρείας που προσδιορίστηκε για την 23η Οκτωβρίου 2024 η νομική μεταβολή 1806 αντικειμένων του εξοπλισμού της ξενοδοχειακής μονάδας την αξία των οποίων έχει εκτιμήσει η αιτούσα στο ποσό των 1.005.155,81 ευρώ.
Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) είχε απορριφθεί στο παρελθόν το αίτημα της ξενοδοχειακής εταιρείας για την παραμονή της στο ξενοδοχείο, ενώ η υπόθεση έλαβε και ποινική διάσταση ενώ έχει χάσει την αίτηση για την ανακοπή της εξωστικής απόφασης.

Εχει ασκήσει ειδικότερα αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, σύμφωνα με την οποία ζητά από τις ενάγουσες να άρουν παραβιάσεις των πνευματικών της δικαιωμάτων σε φωτογραφίες που της ανήκουν, στο σήμα και στο διακριτικό της τίτλο και δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα της για την έκδοση σχετικής προσωρινής διαταγής με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.
Ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου η ανώνυμη ξενοδοχειακή εταιρεία προσέφυγε κατά της ιδιοκτήτριας της ξενοδοχειακής μονάδας εταιρείας, ενός κατοίκου των Αθηνών, μιας ΙΚΕ της Ρόδου, μιας δικαστικής επιμελήτριας και μιας εταιρείας της Κύπρου.
Εις βάρος του άσκησε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, σύμφωνα με την οποία ζητά να αναγνωριστεί ως νομέας κινητών πραγμάτων και να υποχρεωθούν οι καθών να τους τα αποδώσουν.
Ισχυρίζεται ότι τα κινητά πράγματα που ευρίσκονταν εντός του μισθίου ξενοδοχείου δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο της εκτέλεσης αφού ανήκαν στην ιδιοκτησία της.
Ανέμενε όπως είπε αφού καταγραφούν και κοινοποιηθεί η έκθεση καταγραφής τους καθώς και κλήση προς παραλαβή τους πράγμα που διατείνεται ότι δεν έγινε.
Τα πράγματά αυτά, όπως ισχυρίζεται, αποτελούν το σύνολο του εξοπλισμού του ξενοδοχείου και θεωρεί ότι κανείς από τους εναγομένους ποτέ δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Ελλη Βελιάδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου