Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος : Λαός που διατηρεί την ταυτότητα του δεν χάνεται

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια στην Κάλυμνο αναφέρεται σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος .Αναφέρει τα εξής:

Κάθε λαός φέρνει πάντα πάνω του τα σημάδια της ιστορίας του και της παράδοσης του. Οι σφουγγαράδες της Καλύμνου, κάνοντας μια απίστευτα δύσκολη και επικίνδυνη δουλειά έζησαν τις οικογένειες τους, κατέκτησαν τον κόσμο. Με την δύναμη της ψυχής τους.
Φράσεις όπως “μισεμός” και “ποκίνημα” σημαίνουν αισθήματα, μνήμες και αγωνίες για τους σφυγγαράδες, τους καπεταναίους, τα πληρώματα και τις οικογένειες τους.
Η γιορτή-εκδήλωση που διοργανώθηκε απο την Περιφέρεια μας προς τιμή τους στην Κάλυμνο, είναι για εμάς ένα χρέος στην νησιωτική ιστορία και ψυχή.
Το τελετουργικό της έναρξης του ταξιδιού και της υποδοχής, μετά από μήνες απουσίας, (απουσίας χωρίς video calls και sms) είναι η επιστροφή στην ζωή με ανθρώπινο μέτρο.
Λαός που διατηρεί ταυτότητα, δεν χάνεται

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου