Ρεπορτάζ

Εκδίδεται στην Ιταλία Ιρακινός κατηγορούμενος για διακίνηση μεταναστών

Mε απόφαση που έλαβε χθες σε δημόσια συνεδρίασή του το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου έγινε δεκτό το αίτημα των ιταλικών αρχών για την έκδοση ενός 37χρονου Ιρακινού που συνελήφθη σε εκτέλεση Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης στην Λέρο.
Ο εκζητούμενος συνελήφθη ειδικότερα την 1η Αυγούστου 2024 στη Λέρο και διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Ρώμης, για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 4 χρόνων και 10 μηνών, βάσει απόφασης του δικαστηρίου της Ρώμης, της ποινής εκδοθείσας την 23η Δεκεμβρίου 2021 η οποία κατέστη αμετάκλητη για τα αδικήματα της διευκόλυνσης παράνομης μετανάστευσης και διαμονής και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Ο ίδιος αρνήθηκε την έκδοσή του λέγοντας ότι δεν γνωρίζει γιατί καταζητείται και γιατί κατηγορείται ούτε και για την καταδίκη του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου