Τοπικές Ειδήσεις

Α. Καμπουράκης: Ο Δήμος Ρόδου ήταν ο πρώτος που εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Έξυπνων Πόλεων” για την πυροπροστασία

Στο θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών συμβασιοποίησης με τον ανάδοχο για το έργο της πυροπροστασίας αναφέρεται με ανάρτηση του ο τ. δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης, Αναφέρει τα ακόλουθα:

Τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας απαιτούν σοβαρότητα, σχεδιασμό και συνεργασία.Στο πλαίσιο αυτό, με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε, πως έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες συμβασιοποίησης με τον ανάδοχο, του έργου της πυροπροστασίας, με έξυπνες κάμερες CCD και αισθητήρες 5 αισθήσεων, για την ανίχνευση πυρκαγιάς, σε χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Το έργο προϋπολογισμού 995.000€, περιλαμβάνεται στο χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα των «Έξυπνων Πόλεων», με συνολικό προϋπολογισμό 3.267.000 Ευρώ και είναι ένα από τα επτά κύρια υποέργα.

Ο Δήμος Ρόδου ήταν ο πρώτος από τους 17 Δικαιούχους Δήμους, σε όλη την Ελλάδα, που εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ευχόμαστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η αναβάθμιση των σχετικών υποδομών και θα λειτουργήσουμε ενισχυτικά και συνεργατικά, σε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου