Αθλητικά

Εθνική Νεανίδων: Χάλκινο μετάλλιο και άνοδος στην Α’ Κατηγορία

Το χάλκινο μετάλλιο και το εισιτήριο της ανόδου στην Α’ Κατηγορία κατέκτησε η Εθνική Ομάδα Νεανίδων, καθώς, νίκησε 70-51 την Βουλγαρία στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 που πραγματοποιήθηκε στο Olimpia Hall στο Πλoϊέστι.
Η ελληνική ομάδα, γνωρίζοντας από την αναμέτρηση με τη Βουλγαρία στη φάση των ομίλων ποιες ήταν οι αδυναμίες του αντιπάλου, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει στη διοργάνωση, με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση στην άμυνα και υπομονή στην επίθεση.
Τα βελτιωμένα, μάλιστα, σε σημαντικό βαθμό -συγκριτικά με τους προηγούμενους αγώνες- ποσοστά στην επίθεση, συνέβαλαν ώστε η Ελλάδα να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και το προβάδισμα στο σκορ από το 5ο λεπτό (5-8) «χτίζοντας» στην συνέχεια μια διαφορά, αρχικά 5 (7-12, 7′) και στην πορεία 10 πόντων (13-23, 11′).
Στο 15′ η Εθνική Νεανίδων προηγήθηκε με 29-18 διατηρώντας το συν 10 μέχρι και 17΄(23-33), και παρά το γεγονός ότι η Βουλγαρία προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο τρίλεπτο της β’ περιόδου μειώνοντας σε 30-35, στην γ’ περίοδο, η απόδοση της «γαλανόλευκης» στην άμυνα και η πολύ καλή παρουσία των Παρασκευοπούλου, Χωλοπούλου και Σύρπα στην επίθεση, δεν της άφησε το περιθώριο να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.
Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, η Ελλάδα είχε βάλει ήδη τα θεμέλια για την κατάκτηση της νίκης (56-38, 31΄) που την οδήγησε στο τελικό 70-51, το χάλκινο μετάλλιο και την επιστροφή της στην Α’ Κατηγορία.
Διαιτητές: Ζντράβκοβιτς (Σερβία), Φροσολίνι (Ιταλία), Λι (Κίνα)
Δεκάλεπτα: 11-21, 30-35, 38-54, 51-70
Ελλάδα (Γκουζίνη): Στολίγκα 4, Παρασκευοπούλου 20, Χατήρα 8, Φελούρη 3, Σιουμουρέκη 4, Ζιάκα 3 (1), Λιανούδη, Χωλοπούλου 18 (3), Σύρπα 10.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το Μαυροβούνιο καθώς κέρδισε 63-58 την Τσεχία στον τελικό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου