Τοπικές Ειδήσεις

Αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για την αφαίρεση αδειών καταστημάτων

Αναβλήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της δημοτικής επιτροπής, η εξέταση όλων των θεμάτων που αφορούσαν στην αναστολή της λειτουργίας και αφαίρεσης των αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί της Ρόδου. Καθώς οι περισσότεροι νομικοί σύμβουλοι των επιχειρηματιών βρίσκονταν σε διακοπές εκτός Ρόδου ή ασθενούσαν, αποφασίστηκε όλες αυτές οι υποθέσεις να εξεταστούν στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής στις 23 Αυγούστου.
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει νέα αναβολή, γι’ αυτό καλό θα ήταν την επόμενη φορά να παρίστανται οι νομικοί σύμβουλοι των επιχειρηματιών.
Πάντως, η επιλογή της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε λήψη μέτρων του είδους σε ορισμένα από τα πλέον δημοφιλή και κεντρικά καταστήματα του νησιού έχει προκαλέσει θόρυβο. Ο χρόνος που επελέγη για την λήψη των μέτρων κρίνεται ως εξαιρετικά ακατάλληλος καθώς θα μπορούσε να προκληθεί δυσφήμιση στο νησί ως προορισμό. Σε κάθε περίπτωση, δόθηκε μικρή παράταση για την εξέταση των θεμάτων έως τις 23 Αυγούστου.
Σημειώνεται ότι ψηφίστηκε χθες από τη δημοτική επιτροπή η έγκριση τευχών «Τεχνικών Δεδομένων», «Προεκτιμώμενων Αμοιβών», «Κατάρτιση των όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού» και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του Ανοικτού Διαγωνισμού της μελέτης: «ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ)» Δήμου ΡΟΔΟΥ.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών προχώρησε σε επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης της μελέτης λαμβάνοντας υπόψη ερωτηματολόγια που θα δοθούν στους πολίτες, στη βάση δεδομένων (GIS) του Δήμου Ρόδου, των στοιχείων των επιχειρήσεων των ΚΤΕΛ και της ΡΟΔΑ.
Στόχος της μελέτης είναι η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Δήμο Ρόδου, μέσω της υλοποίησης των συγκεκριμένων Φάσεων και Βημάτων όπως αυτά ορίζονται στις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές 1 εκπόνησης ενός ΣΒΑΚ και το Ν. 4784/2021 (ΦΕΚ 40Α/16-3-2021). Η Μελέτη θα εκπονηθεί σε δύο Φάσεις και έξι Στάδια. Η πρώτη φάση είναι η φάση της προετοιμασίας και η δεύτερη έχει να κάνει με τον καθορισμό της διαδικασίας ανάπτυξης.
Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή έχει βάλει ως στόχο την προετοιμασία, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), εναρμονιζόμενη με άλλους δήμους ανά την Ελλάδα που έχουν μπει στο …χορό εδώ και καιρό.

Το Ιατρείο στο Γεννάδι
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Ζανεττούλλης έθεσε στον δήμαρχο το θέμα του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Νότιας Ρόδου, το οποίο θα στεγαστεί στον ισόγειο χώρο του πρώην δημοτικού καταστήματος ο οποίος θα ανακαινισθεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, θα πρέπει οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι από το ισόγειο να μεταφερθούν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ο κ. Κολιάδης είπε ότι εντός 15 ημερών θα έχει ελευθερωθεί ο χώρος καθώς οι εργαζόμενοι θα εγκατασταθούν στον πρώτο όροφο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου