Ρεπορτάζ

Αναβιώνει η ένδικη διαφορά για την διαθήκη του εκδότη της εφημερίδας “Πρόοδος” Γεώργιου Διαμαντίδη

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα εξεταστεί την 20ή Σεπτεμβρίου 2024 μετά από κλήση του «Δημοσιογραφικού Ιδρύματος Γεωργίου Διαμαντίδη» η έφεση που άσκησαν οι κ.κ. Ιπποκράτης Κιουπελής του Κωνσταντίνου, Ευάγγελος Κιουπελής του Κωνσταντίνου, Ελένη Κιουπελή του Κωνσταντίνου, Aliuska Milian Gonzalez του Alexandro, Σβετλάνα Γκαλίμοβα του Κιομίλ, Μαρσέλ Καντίροβ του Ραήλ και Ελίρα Καντίροβα του Μαγκσούν, για την ακύρωση της υπ’ αρίθμ. 227/2017 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.
Οι ενάγοντες και ήδη πρώτος, δεύτερος και τρίτη των καθών από κοινού με τον ήδη αποβιώσαντα Ιωάννη Κιουπελή του Κωνσταντίνου, άσκησαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αγωγή εναντίον του εναγομένου ιδρύματος και της Μιργκαλέγιεβα Ζαιτούνα του Μπατύργκαρη Μιργκαλέγιεβ, χήρας του Γεωργίου Διαμαντίδη, η οποία συνεκδικάστηκε με αγωγή της Μιργκαλέγιεβα Ζαιτούνα του Μπατύργκαρη Μιργκαλέγιεβ, εναντίον του καλούντος ιδρύματος.
Μετά την συνεκδίκαση των δύο αγωγών εκδόθηκε η με αριθ. 227/2017 απόφαση του ως άνω Δικαστηρίου, με την οποία απορρίφθηκε η πρώτη αγωγή και αναβλήθηκε η έκδοση οριστικής απόφασης ως προς την δεύτερη.
Κατά της αποφάσεως αυτής άσκησαν οι ενάγοντες- εκκαλούντες, έφεση και ζητούν την εξαφάνιση της υπ’ αριθ. 227/2017 αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την οποία απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η αγωγή τους κατά του εναγόμενου ιδρύματος, εν τούτοις, ακριβές αντίγραφο της κρινόμενης εφέσεως με πράξη ορισμού δικασίμου και κλήση προς συζήτηση δεν έχει επιδοθεί, ως έπρεπε, στον γενικό γραμματέα της αρμόδιας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μέσα στα όρια της οποίας εκπληρώνεται ο σκοπός της περιουσίας του εφεσίβλητου κοινωφελούς Ιδρύματος ούτε στον υπουργό Οικονομικών.
Ως εκ τούτου η συζήτηση της εφέσεως κηρύχθηκε απαράδεκτη.
Το Ίδρυμα επανέφερε με κλήση την εξέταση της εφέσεως
Θυμίζουμε ότι με την διαθήκη του ο Γ. Διαμαντίδης κατέλιπε στο ίδρυμα 260.000 μετοχές (αξίας 3 ευρώ η κάθε μία) που κατείχε στην «Γ. Διαμαντίδης – Γραφικές Tέχνες A.E.» καθώς και τα τυπογραφεία στα οποία τυπώνεται η «Πρόοδος», ολόκληρο το ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Mαλλιαράκη 21, ποσό 100.000 ευρώ που αναγράφεται στο συμβόλαιο που είχε συντάξει συμβολαιογράφος και το σύνολο των καταθέσεων που είχε στο όνομά του, στην Eγνατία Tράπεζα και στην Eθνική Tράπεζα καθώς και τις μετοχές του στην Alpha Bank και σε κάθε άλλο Tραπεζικό Iδρυμα.
Στη Pωσίδα σύζυγό του Zaytyna Mingaleeva κατέλιπε ένα ακίνητο στην οδό Eλ. Bενιζέλου 28 και ένα διαμέρισμα στο Δήμο Nέας Σμύρνης Aττικής, που είχε περιέλθει σ’ αυτόν εκ κληρονομίας.
Στους εξ αίματος συγγενείς του ουδέν κατέλιπε γιατί, όπως αναφέρεται στη διαθήκη, «τους είχε κατ’ επανάληψη βοηθήσει και είναι όλοι τους οικονομικά ανεξάρτητοι».
Θυμίζουμε ότι έχει αρχειοθετηθεί η ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε μετά από μήνυση του Κιουπελή στους εμπλεκόμενους στη διαδικασία σύνταξης της διαθήκης του.
Το ίδρυμα εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Δήμο Μουτάφη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου