Τοπικές Ειδήσεις

Αναμένεται ο διορισμός νέων διοικητών νοσοκομείων

Μετά τη διαδικασία για τις διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στην επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων.
Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατέληξε στα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ΥΠΕ, οι οποίοι πέρασαν και από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Κατά την διάρκεια της πρόσφατής του επίσκεψης στη Ρόδο, ανακοίνωσε ότι ανανεώθηκε η θητεία του κ. Χρήστου Ροϊλού ως επικεφαλής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου. Παράλληλα, το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ότι κατάρτισε τον πίνακα με τους έξι επικρατέστερους υποψηφίους για τις θέσεις των δύο υποδιοικητών ανά ΥΠΕ.
Το …γκρουπ των υποδιοικητών για κάθε μία από τις επτά ΥΠΕ, διαμορφώθηκε κατόπιν συνεντεύξεων και πλέον η επιλογή περνά στην κρίση του υπουργού, ο οποίος και θα καταλήξει στα δύο πρόσωπα ανά Υγειονομική Περιφέρεια, δηλαδή 14 στο σύνολο.
Μεταξύ των επικρατέστερων για τη θέση του υποδιοικητή της ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου είναι ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Σταύρος Τσαντής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για την επιλογή των υποδιοικητών αναμένονται το αργότερο την εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, χωρίς να αποκλείεται να πραγματοποιηθούν νωρίτερα.
Οι υποδιοικητές δεν περνούν από ακρόαση στη Βουλή. Αυτό που εκκρεμεί, είναι η απόφαση του υπουργού και να εκδοθεί το ΦΕΚ για να τοποθετηθούν στις θέσεις τους.
Συνεπώς, οι νέες διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών είναι σχεδόν έτοιμες να ξεκινήσουν άμεσα το έργο τους.
Και οι διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, συμμετέχουν στα συμβούλια για την επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων που ανήκουν στον τομέα ευθύνης τους. Συνεπώς είναι απαραίτητη η επιλογή των υποδιοικητών των ΥΠΕ προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου φέρεται να είναι πέντε.
Ο γυναικολόγος κ. Γιάννης Βασιλάκης είναι ένας εξ αυτών. Ο κ. Βασιλάκης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πλήρωση της θέσης του διοικητή του ΓΝΡ και το 2019. Έχει διατελέσει πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου, νομαρχιακός σύμβουλος στην πρώτη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου με καθήκοντα στην επιτροπή υγείας του νομού. Υπήρξε επιμελητής Α’ στην Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου και ολοκλήρωσε την υπηρεσία του στο δημόσιο ως διευθυντής ΕΣΥ. Ήταν μάλιστα ο μοναδικός γυναικολόγος στο ΙΚΑ από την εποχή Κατσουράκη στο Καστρί.
Ο δεύτερος «σίγουρος» υποψήφιος μετά τον κ. Βασιλάκη, είναι ο κ. Σταμάτης Βασιλειάδης, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Κω από το 2019 και πρώην αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου.
Έχουν επίσης ακουστεί τα ονόματα του κ. Βασίλη Στασινόπουλου, διοικητή του Νοσοκομείου Καρπάθου και του υποστράτηγου ε.α κ. Νίκου Φανιού, διοκητή του Νοσοκομείου της Καλύμνου, χωρίς ωστόσο οι πληροφορίες αυτές να επιβεβαιώνονται από κάποια επίσημη πηγή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου