Τοπικές Ειδήσεις

12 νεκροί και 800 τραυματίες από την αρχή του χρόνου σε τροχαία

Συγκίνηση και δέος από τις αναρτήσεις των γιατρών Μ. Κλωνάρη και Γ. Τριάντου

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία της Ρόδου από το τροχαίο δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι 20 και 67 ετών από τις Καλυθιές.
Χθες Τρίτη φίλοι και συγγενείς συνόδευσαν τον 20χρονο Νικόλαο Πουλή στην τελευταία του κατοικία ενώ σήμερα Τετάρτη στις 17:30 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του 67χρονου Αντώνη Γρηγορά.
Το χωριό έχει βυθιστεί στη θλίψη από την απώλεια των δύο πολύ αγαπητών ανθρώπων που τόσο άδοξα έφυγαν από τη ζωή.
Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα, δύο γιατροί του Νοσοκομείου μας, o Μάριος Κλωνάρης χειρουργός ορθοπεδικός, επιμελητής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο της Ρόδου και ο Γιώργος Τριάντος διευθυντής Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου συγκλονίζουν με τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μάλιστα, ο Γ. Τριάντος αναφέρει ότι από την αρχή του χρόνου στη Ρόδο μετράμε 12 νεκρούς και 800 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα!
Μάριος Κλωνάρης:  Γίναμε πρωταγωνιστές  σε ακόμα μια τραγωδία
«Δυστυχώς πάλι πρέπει να γράψω και να ξεδιπλώσω τα συναισθήματά μου. Πίκρα, στενοχώρια για τις ζωές που χάνονται στην άσφαλτο… Μετά από δύο μέρες στο νοσοκομείο και ένα βράδυ δραματικό για μια ακόμη φορά παλεύοντας να σώσεις τον ασθενή και να λες από μέσα σου γιατί;;; Γιατί δεν σεβόμαστε τους κανόνες οδικής ασφάλειας, γιατί δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, τους ανθρώπους μας, τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, γιατί τόσο αλκοόλ στους δρόμους. Τώρα μόλις μπήκα στο σπίτι στεναχωρημένος παίρνοντας ένα βάρος μέσα μου τόσο δύσκολο, μετά από τόσα χρόνια να πολεμάς και να χάνεις μάχες, άδικες μάχες… Εμείς οι γιατροί δεν είμαστε θεοί, πονάμε, συμπάσχουμε, γινόμαστε πρωταγωνιστές σε μια τραγωδία για ακόμη μια φορά. Δυο ζωές χάθηκαν!!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο επιμελητής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο της Ρόδου, περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρος της ΑΜΚΕ Γαληνός, Μάριος Κλωνάρης.
Γιώργος Τριάντος:  Προσπαθούμε να  σώσουμε ζωές,  να δώσουμε ελπίδα  υπερβαίνοντας όρια  και πιθανότητες
«Διαβάζω αναρτήσεις που λένε ότι όποιος πάει στο νοσοκομείο μας δεν βγαίνει ζωντανός. Άγνοια, κακία, κακομοιριά πέστε ό,τι θέλετε. Μια ματιά να έριχναν όλοι αυτοί στους τραυματίες που έρχονται και θα έτρεχαν να εξαφανιστούν.
Όμως εμείς, με όσες γνώσεις και μέσα διαθέτουμε, υπερβαίνοντας πολλές φορές όρια και πιθανότητες, προσπαθούμε να σώσουμε ζωές, να δώσουμε ελπίδα. Δεν είμαστε ούτε Χριστός να ανασταίνουμε ούτε να περπατάμε πάνω στο νερό. Τη δουλειά μας και την αποστολή μας προσπαθούμε να κάνουμε. Άλλοτε με επιτυχία άλλοτε με ατυχή κατάληξη. Όμως κάνουμε αυτό που πρέπει. Και όποιος κριτής του πληκτρολογίου καταδικάζει, ας σκεφτεί (μη κακό) αν χρειαστεί ότι σε αυτούς που κατηγορεί, θα απευθυνθεί.
Μετράμε 12 νεκρούς και 800 τραυματίες από την αρχή του χρόνου. Αυτό σκεφτείτε το καλά», αναφέρει στη δική του ανάρτηση ο διευθυντής Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου και πρώην αντιδήμαρχος Ρόδου Γιώργος Τριάντος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου