Ρεπορτάζ

Αθωώθηκε Ροδίτης κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία με θύμα την μητέρα του

• Συνελήφθη από αστυνομικούς μετά από συναγερμό που προκλήθηκε με «PANIC BUTTON»

Αθώος κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας 35χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία με θύμα την 59χρονη μητέρα του.
Την 10η Αυγούστου 2024 το μεσημέρι η 59χρονη υπέβαλε έγκληση εις βάρος του γιού της υποστηρίζοντας ότι την ίδια ημέρα το πρωί της τηλεφώνησε και κατόπιν μεσημβρινές ώρες μετέβη στην οικία της, εισήλθε εντός παραβιάζοντας τους όρους απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, που του είχαν επιβληθεί για τη μη επικοινωνία μαζί της με οποιονδήποτε τρόπο και τη μη προσέγγισή της σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων την 2α Αυγούστου 2024.
Περί ώρα 14.00 της ιδίας ημέρας η 59χρονη πίεσε το «PANIC BUTTON – ΚΟΜΒΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ» μέσω εφαρμογής που της είχε χορηγηθεί και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ/Ρόδου εντόπισαν τον κατηγορούμενο τον οποίο και συνέλαβαν την 14.10 ώρα.
Απολογούμενος ο ανωτέρω κατηγορούμενος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες. Η μητέρα ειδικότερα υποστήριξε ότι ο γιός της της τηλεφώνησε από το κινητό ενός ημεδαπού στην οικία του οποίου διέμενε περιστασιακά λέγοντάς της ότι ο φίλος του είχε κάνει ένεση ηρωίνης και όποτε πάει σπίτι του ζούνε μέσα στις ενέσεις στο πάτωμα.
Της είπε ακόμη ότι χρωστάει σε τοκογλύφους και επειδή δεν τους έχει ξεχρεώσει του πήραν το αυτοκίνητό του και της ζήτησε χρήματα.
Ισχυρίστηκε ότι λόγω της χρήσης που κάνει έχει συχνά παραισθήσεις, είναι χειριστικός, ζητάει συνεχώς χρήματα και λέει ψέματα.
Ο γιός δέχτηκε ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του προσπαθεί να τον προσεγγίσει για να επιστρέψει στο σπίτι και ότι είπε σε ένα φίλο του ότι θα δώσει το σκυλί του για υιοθεσία.
Ο ίδιος, όπως διατείνεται, κατάλαβε ότι είναι παγίδα και έστειλε έναν φίλο του για να πάρει τον σκύλο.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η κ. Ευη Αρνιθενού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου