Ειδήσεις

Sebastian Ebel: TUI | Ισχυρές επιδόσεις και το γ’ τρίμηνο – Αυξημένα έσοδα τουλάχιστον 10% το 2024

Αυξημένα κατά 9% ήταν τα έσοδα του τρίτου τριμήνου (Απρίλιος-Ιούνιος) του οικονομικού έτους 2024 για την TUI, φτάνοντας στα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι των 5,3 δισεκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο της περυσινής οικονομικής χρήσης.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) αυξήθηκαν κατά 62 εκατ. ευρώ στα 232 εκατ. ευρώ (+37%). Αυτό σηματοδοτεί διψήφια αύξηση του προσαρμοσμένου EBIT για όγδοη συνεχή φορά, δήλωσε ο Sebastian Ebel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI, υπογραμμίζοντας ότι είναι το όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο με διψήφια αύξηση EBIT.

Για το τρέχον καλοκαίρι, το 88% του όγκου του προγράμματος έχει ήδη πουληθεί. Ο όμιλος σημειώνει αύξηση κρατήσεων 6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Συγκριτικά, οι μέσες τιμές είναι 3% υψηλότερες. Στην TUI Deutschland ο αριθμός των πελατών είναι δέκα τοις εκατό υψηλότερος από το καλοκαίρι του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με τον Sebastian Ebel, πολύ καλά ξεκίνησαν οι κρατήσεις και για τη χειμερινή σεζόν 2024/2025.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πουληθεί το 90% των θέσεων της εφετινής θερινής σεζόν.

Ο όμιλος ανέφερε μεγάλη ζήτηση σε όλους τους προορισμούς μικρών και μεσαίων αποστάσεων, με πιο δημοφιλείς την Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία.
Υπό αυτά τα δεδομένα, ο όμιλος επαναλαμβάνει την πρόβλεψή του για ολόκληρο το έτος με αύξηση πωλήσεων κατά 10% και αύξηση του προσαρμοσμένου EBIT τουλάχιστον 25% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο όμιλος, όπως αναφέρθηκε, ανταποκρίθηκε γρήγορα στις επιπτώσεις από την πτώχευση του FTI, προσθέτοντας θέσεις τη θερινή σεζόν σε βασικούς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, οι Βαλεαρίδες και οι Κανάριοι Νήσοι και η Αίγυπτος.

Ο Sebastian Ebel εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ισχυρές επιδόσεις του ομίλου, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τη δύναμη και τη μελλοντική βιωσιμότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της TUI.

Άνοιγμα νέων αγορών σε Ασία και Αμερική

“Είμαστε ένας τουριστικός όμιλος με ισχυρές εταιρίες και μάρκες σε ξενοδοχεία και κρουαζιέρες. Θέλουμε να ανοίξουμε νέες αγορές στην Ασία και την Αμερική, η TUI επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία της και επομένως θα εξαρτάται λιγότερο από τις περιόδους διακοπών στη Βόρεια, Δυτική και Κεντρική Ευρώπη”. Παράλληλα, όπως είπε, ο μετασχηματισμός του ομίλου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προχωρώντας στην επέκταση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων του και στην ψηφιοποίηση. Ένα σημαντικό βήμα στον μετασχηματισμό, όπως είπε, είναι η περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής του ομίλου.

Πηγή: tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου