Τοπικές Ειδήσεις

Καλή χαρακτηρίζεται η σεζόν για τις επιχειρήσεις rent a car

Καλή χαρακτηρίζεται η φετινή σεζόν για τον κλάδο των rent a car, χωρίς ωστόσο η ζήτηση να παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση.

«Η ζήτηση παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Κυμαίνεται από το 60% έως το 80% των διαθέσιμων οχημάτων. Υπάρχουν κάποιες μικρές περίοδοι πίεσης, παρόλα αυτά δεν θα έλεγα ότι η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. Είναι ελεγχόμενα τα πράγματα. Συνήθως από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση και χαμηλότερη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σε επίπεδο τιμών, κυρίως τώρα τον Αύγουστο, τα πράγματα είναι θετικά. Κυμαίνονται από 45 ευρώ ημερησίως για ένα μικρό όχημα συμπεριλαμβανομένων των ασφαλειών κλπ και αυξάνονται ανάλογα τον τύπο του οχήματος. Βέβαια, τη μεγαλύτερη ζήτηση την έχουν τα μικρότερα και οικονομικά αυτοκίνητα. Λείπουν αυτή τη χρονιά οι πελάτες οι οποίοι έχουν αυξημένη οικονομική δυνατότητα», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος των ιδιοκτητών γραφείων rent a car, κ. Στέργος Γιαννάς.
Σχετικά με την επιβάρυνση του οδικού δικτύου από τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ο κ. Γιαννάς δηλώνει ότι πρόκειται για μύθο, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει αυξηθεί σημαντικά ο στόλος τους. Πολύ περισσότερο ευθύνεται για την κυκλοφοριακή συμφόρηση η έλλειψη αστυνόμευσης για τον κ. Γιαννά, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:
«Είναι μύθος ότι τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ενισχύουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα του νησιού. Άλλοι παράγοντες συντηρούν και ενισχύουν το φαινόμενο. Ευθύνεται κυρίως η έλλειψη αστυνόμευσης και η απουσία της δημοτικής αστυνομίας. Ο αριθμός των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων δεν έχει αυξηθεί σημαντικά, όπως διαδίδεται. Κυκλοφορούν γύρω στα 6.500 οχήματα. Δεν τα έχουμε καταγράψει όλα και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα ακριβώς διαθέτουν οι εταιρείες χαμηλού κόστους. Παρόλα αυτά εκτιμούμε ότι ο αριθμός τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6.500».
Τέλος, ο κ. Γιαννάς σημειώνει ότι η έλλειψη οδοσήμανσης αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει συχνά ως αποτέλεσμα την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. «Η σήμανση των δρόμων είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι ελλιπέστατη, ενώ πολλές φορές πινακίδες stop είναι τοποθετημένες σε λάθος σημεία ή κρύβονται από τη βλάστηση κλπ. Πρέπει να παρθούν μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος των ενοικιαστών αυτοκινήτων. Συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να παρακολουθείται με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ο χώρος στάθμευσης στην Ακαντιά έτσι ώστε να θεωρείται πιο ασφαλής από τους χρήστες των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Θα πρέπει δε να τοποθετηθεί πινακίδα που να αναφέρει ότι είναι ελεύθερη η στάθμευση, καθώς αρκετοί δεν το γνωρίζουν και θεωρούν ότι θα επιβαρυνθούν με σημαντικές χρεώσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου