Ρεπορτάζ

Ακυρώθηκε απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καρπάθου για τη μεταφορά νερού από ανώνυμη επιχείρηση

Στην ακύρωση της υπ’ αριθ. 170/2024 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καρπάθου προχώρησε η γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κάνοντας αποδεκτή την από 11-07-2024 ειδική διοικητική προσφυγή του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Καρπάθου κ. Μανωλάκη Μιχαήλ.
Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου διαβιβάσθηκαν οι από 02/07 και 12/07 καταγγελίες του κ.Μανωλάκη Ιωάννη με τις οποίες αναφέρεται στη διαδικασία παροχής υπηρεσίας μεταφοράς νερού από την ΤΕ.ΛΑ.ΚΑ Α.Ε και ζήτησε την ακύρωσή της υπ’ αρ. 170/2024 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καρπάθου.
Με την υπ αρ. 170/2024 απόφαση της , η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καρπάθου αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι: «Εγκρίνει την αποδοχή δωρεάς παροχής υπηρεσιών μεταφοράς νερού της εταιρείας ΤΕΛΑΚΑ ΑΕ.»
Προέκυψε ότι στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δ. Καρπάθου στις 09-07-2024 έλαβε μέρος και ψήφισε υπερ της λήψης της υπό εξέταση απόφασης το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής, Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Ύδρευσης Άρδευσης και Αποχέτευσης κ. Μανωλάκης Θεοδόσιος.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Τμήματος Μητρώου/Υπηρεσία Γ.Ε.Μ.Η του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ,το οποίο μας προσκομίστηκε, διαπιστώνεται ότι ο κος Φελλουζής Κωνσταντίνος του Μιχαήλ , μετέχει στην εν λόγω εταιρεία ΤΕ.ΛΑ.ΚΑ Α.Ε, ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.
Ο Δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Ύδρευσης Άρδευσης και Αποχέτευσης και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής του Δ. Καρπάθου κ. Μανωλάκης Θεοδόσιος, έχει συγγένεια εξ αγχιστείας με το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΤΕ.ΛΑ.ΚΑ Α.Ε κο Φελλουζη Κωνσταντίνο (τυγχάνει σύζυγος της κόρης του) και όφειλε να απέχει από την συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής κατά τη συζήτηση του θέματος της αποδοχής δωρεάς παροχής υπηρεσιών μεταφοράς νερού της εταιρείας ΤΕ.ΛΑ.ΚΑ ΑΕ. (Όπως ορθά έπραξε ο Προέδρος της Δημοτικής Επιτροπής και Δήμαρχος Καρπάθου κος Φελλουζής Μιχαήλ λόγω συγγένειας με μέλος της δωρήτριας εταιρείας)
Προέκυψε ότι δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 3Α του Ν.4182/2013«Ρύθμιση θεμάτων δωρεών προς φορείς του δημοσίου τομέα» και παραβιάσθηκαν οι διατάξεις της παρ.11 του άρθρου 75 του ν.3852/2010 καθώς ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής κ. Μανωλάκης Θεοδόσιος δεν απείχε από την συνεδρίαση κατά τη συζήτηση του θέματος της αποδοχής δωρεάς παροχής υπηρεσιών μεταφοράς νερού της εταιρείας ΤΕ.ΛΑ.ΚΑ ΑΕ αλλά αντιθέτως μετείχε σε αυτή, εισηγήθηκε το θέμα και ψήφισε τελικώς υπερ της ληφθείσας υπ’ αρ. 170/2024 απόφασης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου