Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση με το δήμαρχο Καρπάθου είχαν τα μέλη της επιτροπής για τη Διοικητική Αυτοτέλεια της Ολύμπου

Τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024, τα εξουσιοδοτημένα μέλη  της Επιτροπής για τη Διοικητική Αυτοτέλεια της Ολύμπου , Γιώργος Ηλ. Ζωγραφίδης, Γιώργος Μιχ. Αναστασιάδης και Μανώλης Νικ. Καρελλάς πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση με το Δήμαρχο του Καλλικράτειου Δήμου Καρπάθου Μιχάλη Κων. Φελουζή στην έδρα του Δήμου.

Η συζήτηση που διεξήχθη μεταξύ των δύο μερών σε κλίμα ήρεμο και φιλικό διήρκεσε δύο ώρες και υπήρξε σοβαρή και εξόχως ειλικρινής.

Πρώτο θέμα της συνάντησης ήταν η άστοχη κατάργηση από την κυβέρνηση προ ολίγων μηνών του «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ» (Π.ΟΡ.Ο.Κ.) Ν.Π.Δ.Δ. του Καλλικράτειου Δήμου Καρπάθου, που είχε ως έδρα του την Όλυμπο, όπως και επί Αυτοδιοίκητης Καποδιστριακής Κοινότητας Ολύμπου Καρπάθου.

Από τα εξουσιοδοτημένα μέλη μας επισημάνθηκε στον Δήμαρχο η αναγκαιότητα δημιουργίας νέου Δημοτικού Ν.Π.Δ.Δ., ενός Φορέα, που θα τεθεί στην υπηρεσία του Πολιτισμού της Ολύμπου «Πρωτεύουσας Πόλης του Ζώντος Λαϊκού Πολιτισμού της Δωδεκανήσου» και «Ιστορικής Έδρας του Ενιαίου Δήμου Καρπάθου», και θα εδρεύει στην Όλυμπο με διασφαλισμένη και κατοχυρωμένη την πολυποίκιλη στήριξη του Ο.Τ.Α. του νησιού.

Ο Δήμαρχος αποσαφήνισε ότι δεν όρισε Αντιδήμαρχο Ολύμπου, αλλά ανέλαβε προσωπικά τη διεύθυνση όλων των θεμάτων που αφορούν την Όλυμπο. Ακόμη και αυτά του πολιτισμού της και προτίθεται να υλοποιήσει κάθε σοβαρή πρόταση που θα δεχτεί είτε από την Κοινότητα, είτε από τις Αδελφότητες ή και από πολίτες που ασχολούνται σοβαρά με τα θέματα αυτά.

Δεσμεύτηκε ακόμη να διαθέσει στην Όλυμπο το ποσό των 129.000€ του ταμείου του Π.ΟΡ.Ο.Κ., που δεν απορροφήθηκε μέχρι το τέλος λειτουργίας του Οργανισμού.

Οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι μας του δήλωσαν και του διευκρίνισαν ότι ο στόχος αυτός δεν στρέφεται κατά φυσικών αυτοδιοικητικών προσώπων, και του ευχήθηκαν ειλικρινά να επιτύχει στο δύσκολο έργο του.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος κατανόησε πλήρως τις διάφανες θέσεις της Επιτροπής μας και τους στόχους της.

Η Επιτροπή μας θεωρεί τα αποτελέσματα της πρώτης επίσημης επίσκεψης στον Δήμαρχο σχετικά θετικά, αφού ο Δήμαρχος κατανόησε πλήρως τις θέσεις μας και αφού καθαρά και σταράτα δεσμεύτηκε να υλοποιεί ετησίως κάθε σοβαρή πρόταση για τη προβολή, διάσωση και προαγωγή του λαϊκού πολιτισμού της Ολύμπου. Ξεκαθάρισε επιπλέον ότι θα εκτελέσει στη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας τα απαραίτητα έργα, που αφορούν την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής, την επιβίωση και την πρόοδο του τόπου μας.

Από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε καλόπιστα και αισιόδοξα την πορεία του Δήμου Καρπάθου για την οποία ευχόμαστε να είναι εργώδης και ποιοτική. Όταν δε οι συνθήκες επιτρέψουν, θα υλοποιήσουμε πλήρως όλα όσα οι Γενικές Συνελεύσεις των συμπατριωτών μάς εξουσιοδότησαν να πράξουμε για τον τόπο μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου