Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος: Διατέθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 5.177 άτομα σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Στην στήριξη που προσφέρει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε εκείνους που έχουν ανάγκη αναφέρεται με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Αναφέρει τα εξής:

Σε 5.177 ωφελούμενους σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, διατέθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Πήραμε τη συνειδητή απόφαση να αφιερώνουμε σε κοινωνικές ανάγκες μεγάλο μέρος των πόρων μας και η Περιφέρειά μας είναι η μόνη Περιφέρεια, που διαθέτει τόσο μεγάλο ποσοστό από δικούς της πόρους για κοινωνικές δράσεις, όπως η περίπτωση των Κοινωνικών Παντοπωλείων.
Τα Κοινωνικά παντοπωλεία στα νησιά της Περιφέρειας μας, σε Ρόδο, Κάλυμνο, Κω, Κάρπαθο, Σύρο, Τήνο και Πάρο δεν προσφέρουν μόνο τρόφιμα σε ευπαθείς ομάδες. Μαζί με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη που παρέχει επιστήμονας κοινωνικός λειτουργός, προσφέρουν δίκτυ προστασίας για μία αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων αυτών. Η κατανομή πόρων σε ανάγκες που είναι ατελείωτες είναι εξ ορισμού μια άχαρη δουλειά. Το να απλώνεις όμως χέρι βοήθειας σε μία κοινωνική ανάγκη είναι άσκηση κοινωνικής δικαιοσύνης.
Δεν ξεχνάμε ωστόσο ότι ο αγώνας δεν είναι να μεγαλώσουν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, αλλά να εξαλειφθεί η ανάγκη για αυτά.

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου