Τοπικές Ειδήσεις

Μεγάλη κινητοποίηση για τη φωτιά στη Μονόλιθο – Έχει περιοριστεί δραστικά

– Στόχος να μην φτάσει η φωτιά στην Κυμισάλα  

Πολύ δύσκολη και σοβαρή χαρακτηρίζεται η φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα ανάμεσα σε Μονόλιθο και Σιάννα λόγω του δύσβατου σημείου και των έντονων ανέμων που επικρατούν σήμερα.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του πυροσβεστικού σώματος κινητοποιήθηκαν για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Μονόλιθου 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη καθώς το σημείο που έχει εκδηλωθεί είναι δύσβατο, ενώ στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι και φωτιά δείχνει να κατευθύνεται προς το δάσος της Κυμισάλας, γεγονός που προσπαθούν να αποτρέψουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.


Όλες οι εθελοντικές ομάδες της Ρόδου βρίσκονται επί ποδός ώστε μαζί με την ΠΥΡ, τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας του δήμου και της περιφέρειας και τα εναέρια μέσα που ήδη πραγματοποιούν ρίψεις από αέρος να καταφέρουν να την περιορίσουν και να σβήσουν τη φωτιά. Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων από Σιάννα προς Μονόλιθο.

Στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Μιχάλης Θωμάτος, ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Ατταβύρου Κωνσταντίνος Μενεγάκης, τοπικοί σύμβουλοι κ.α.




Διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια των λεωφορείων από το λιμάνι της Ακαντιάς προκειμένου να μεταφερθούν πυροσβέστες στη φωτιά

Διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια που εκτελούνται με τα mini bus προς και από το λιμάνι της Ακαντιάς, προκειμένου τα οχήματα να διατεθούν για την άμεση μεταφορά επιπλέον πυροσβεστών στη φωτιά που ξέσπασε μεταξύ Μονολίθου και Σιαννών.

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την επαναδρομολόγηση των λεωφορείων.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Μονόλιθο-Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή

Θετικά φαίνεται ότι είναι τα νέα από το μέτωπο της φωτιάς στη Μονόλιθο. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχαν 65 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις έκαναν 12 εναέρια μέσα, επτά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Συνέδραμαν επίσης υδροφόρες του Δήμου και της Περιφέρειας, μηχανήματα έργων, ενώ για μία ακόμη φορά, οι δεκάδες έμπειροι εθελοντές του νησιού ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες συμβάλλοντας στην επιτυχή διαχείρισή του συμβάντος.

Έπειτα από …μάχη τεσσάρων ωρών με τις φλόγες η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας καθώς υπάρχουν φόβοι για αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • George Hatzistavridis    22.08.2024 04:54

    Είναι αξιοπερίεργο πως φυτρώνουν αυτές οι φωτιές
    Δεν μπορεί πρέπει να υπάρχει κάτι κάποιος που τις δημιουργεί
    Η φύσης έχει τους δικούς της λόγους. Ο άνθρωπος τι λόγους έχει ; Μόνο ένας άνθρωπος με ένα ανάπηρο μυαλό και ενα απάνθρωπο μίσος προς την φύση που τον συντηρεί στην ζωή θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο.
    Πάντως εμεις οι υπόλοιποι έχουμε υποχρέωση να ξέρουμε τι συμβαίνει γιατί δεν κινδύνευει μόνο η ζωη μας αλλα και ο τόπος που τόσο αγαπάμε

Σχολιασμός άρθρου