Αθλητικά

Το “ευχαριστώ” για το τουρνουά 3X3 στο δημαρχείο Ρόδου!

Οι διοργανωτές του τουρνουά 3on3 (XXSPORTS) εξέδωσαν ευχαριστήρια ανακοίνωση. Αναλυτικά: ”Πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε μια ιδέα. Να δημιουργήσουμε μια διοργάνωση στην οποία ο κόσμος θα μαζεύεται ανά χωριό και θα παίζει μπάσκετ. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουμε διοργανώσει 3on3 σε Αρχάγγελο, Αρχίπολη, Σορωνή, Αφάντου, Παστίδα, Ιαλυσό και φυσικά στην πόλη της Ρόδου. Ο μεγάλος μας στόχος ήταν πάντα η τελική φάση αυτού του θεσμού να καταλήγει στο κέντρο της Ρόδου. Ένας στόχος που επετεύχθη στις 17 Αυγούστου με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Ρόδου.
Το 2020 εξηγήσαμε στο σκεπτικό μας στον τότε Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρο Κολιάδη και εκείνος το αφουγκράστηκε αμέσως. Ξεκινήσαμε μαζί μια συνδιοργάνωση, η οποία θέλαμε να καθιερωθεί στο νησί και θεωρούμε πως το πετύχαμε. Το φετινό καλοκαίρι καταθέσαμε και πάλι το αίτημα μας για το 4ο XXSPORTS 3on3 Summer Basketball Tournament με σκοπό να γυρίσουμε και πάλι τα χωριά και να καταλήξουμε σε κάποιο γήπεδο της πόλης για την τελική φάση. Τόσο ο νυν Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Γιώργος Τόππος, όσο και ο αντιδήμαρχος σε θέματα αθλητισμού, Μιχάλης Πλύγκος μας εξέφρασαν την επιθυμία τους, ώστε να γίνει η τελική φάση στην πλατεία Ελευθερίας του Δημαρχείου Ρόδου. Η δική μας αρχική σκέψη, συμβάδισε με την δική τους και το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Στη φετινή διοργάνωση αγωνίστηκαν περισσότεροι από 250 αθλητές (14 έως και 50 ετών) και διήρκησε σχεδόν δύο μήνες. Επισκεφτήκαμε το ανοιχτό γήπεδο Ιαλυσού, το ανοιχτό γήπεδο Αφάντου και το Κολλέγιο Ρόδου. Στα δύο πρώτα γήπεδα υπήρξαν και σημαντικές βελτιώσεις με την βοήθεια των αρμόδιων Αντιδημάρχων και των εκλεγμένων τοπικών Προέδρων. Ο στόχος μας ήταν και θα είναι η ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί και θεωρούμε πως βαδίζουμε σε σωστό δρόμο.
Γι αυτό λοιπόν με την ολοκλήρωση του 4ου XXSPORTS 3on3 Summer Basketball Tournament θέλουμε να ευχαριστήσουμε: Τον Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη που έδωσε την έγκριση του και για την φετινή διοργάνωση και την τελική φάση στην πλατεία Ελευθερίας του Δημαρχείου Τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού και τουρισμού Γιώργο Τόππο και τον Αντιδήμαρχο αθλητισμού Μιχάλη Πλύγκο που προχώρησαν την ιδέα μας ένα βήμα παραπάνω και έτρεξαν για να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια. Τον Αντιδήμαρχο Ρόδου Νίκο Τσούλλο και την Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Ρόδου Σουζάνα Καρδούλια για όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι άδειες για την τελική φάση.
Τον διοικητή της τροχαίας Ρόδου κύριο Παπαδάκη που μεσολάβησε ώστε να κλείσει σωστά ο χώρος και να φτάσει με ασφάλεια ο εξοπλισμός στην πλατεία Ελευθερίας. Τον Αντιδήμαρχο Καλλιθέας Στάθη Μανουσάκη για μεσολάβησε για την ασφάλεια της περιοχής στην τελική φάση. Τον Αντιπεριφερειάρχη Αποστόλη Ασπράκη και την επιχείρηση του ΑΡΙΣΤΟΝ ΡΟΔΟΥ ΑΒΕΕ για την παραχώρηση του κλαρκ προκειμένου να στηθούν τα γήπεδα, αλλά και των καταψύξεων για τα νερά και τα ενεργειακά ποτά. Την εταιρία ΒΑΠ και τους Βασίλη και Παντελή Κουγιό που για ακόμα ένα χρόνο μας προσέφεραν δωρεάν νερά για όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στην διοργάνωση. Την εταιρία QUBE που ήταν και πάλι αρωγός της προσπάθειας προσφέροντας δωρεάν ενεργειακά στους αθλητές. Τους Σταμάτη Αγκά και Τάσο Νεοφύτου για την πολύτιμη βοήθεια τους στον χώρο του Δημοτικού θεάτρου.
Τον διευθυντή και τους υπηρεσιακούς της διεύθυνσης του ΔΟΠΑΡ που έπραξαν τα δέοντα προκειμένου να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες. Την εταιρία του Γιάννη Αναστασάκη που προσέφερε ρουχισμό σε όλους τους αθλητές. Τον Γιώργο Θεοδοσίου και το MRGS που ανέλαβε την τροφοδοσία όλης της τελικής φάσης. Τους χορηγούς μας που στήριξαν την προσπάθεια, είτε οικονομικά, είτε με κάποιο δώρο για τους νικητές της εκάστοτε διοργάνωσης (Θα αναφερθούν ονομαστικά μέσω των social μας) Τον Παντελή Κουγιό και την τοπική επιτροπή Δωδεκανήσου για την αναγνώριση της διοργάνωσης
Tον σύνδεσμο διαιτητών Δωδεκανήσου για την άψογη συνεργασία. Τους γιατρούς Γιάννη Μιχαηλίδη και Χατζημανώλη και για την υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης. Τον καλό συνάδελφο και συνεργάτη Γιώργο Πίτση που ταξίδεψε από την Κω για την παρουσίαση της τελικής φάσης και όλους τους συναδέλφους στα ΜΜΕ για την αναδημοσίευση όλης της διοργάνωσης. Όλους τους αθλητές/αθλήτριες που αγωνίστηκαν από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου. Και φυσικά τον κόσμο που έδωσε το παρών σε Ιαλυσό, Κολλέγιο, Αφάντου και πλατεία Δημαρχείου. Η πιο μεγάλη ευχαρίστηση είναι να ακούς από νεαρούς αθλητές να σου λένε πως όλο το καλοκαίρι περιμένουμε αυτή την διοργάνωση. Ραντεβού το 2025 με μεγαλύτερη εμπειρία και μεράκι για κάτι ακόμη πιο δυνατό”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου