Ειδήσεις

Τα μέτρα που θα βάλουν σε τάξη την κρουαζιέρα

Η μεγάλη πίεση που ασκείται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς από την εκτίναξη της κρουαζιέρας οδηγεί σε ένα νέο πλαίσιο για να μπει τάξη στον κλάδο, με τις σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση να αναμένονται σύντομα, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Μεταξύ των μέτρων είναι η αύξηση του τέλους αποβίβασης, για τους επισκέπτες (κρουαζιέρας) στη Σαντορίνη και πιθανόν και στη Μύκονο, από τα δύο ευρώ στα 10 ευρώ ανά άτομο, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ έχει καταθέσει τις δικές του προτάσεις που περιλαμβάνουν:

Την απελευθέρωση των λιμενικών τελών για την κρουαζιέρα, δίνοντας τη δυνατότητα στα κατά τόπους λιμενικά ταμεία να καθορίζουν την τιμή για τα κρουαζιερόπλοια.
Την αύξηση του επίναυλου, του τέλους αποβίβασης για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που αποβιβάζονται στα νησιά.
Την ανάπτυξη νέων προορισμών, προκειμένου οι εταιρείες κρουαζιέρας, συνδυαστικά με τους δημοφιλείς προορισμούς, να ενσωματώσουν και λιμάνια ή νησιά με μικρότερη κίνηση.
Το Ταμείο προτείνει, επίσης, να εξεταστεί το ενδεχόμενο η διαχείριση των τερματικών σταθμών, όσον αφορά τα κρουαζιερόπλοια και τα ημερόπλοια, να ανατεθεί σε εξειδικευμένους παρόχους με γνώση του αντικειμένου, ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση των δρομολογίων.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου