Ρεπορτάζ

Προσωρινά κρατούμενος Σύρος διακινητής μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, ένας 23χρονος υπήκοος Συρίας που συνελήφθη από λιμενικούς την 19η Αυγούστου 2024 στον λιμένα της Ακαντιάς.
Την 19η Αυγούστου 2024 περί ώρα 16:00 στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων στον λιμένα Ακαντιάς προ του απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ» κατελήφθησαν 3 Σύροι ηλικίας 27, 25 και 24 ετών να έχουν στην κατοχή τους τρία ελληνικά δελτία ασύλου αμφίβολου γνησιότητας και ταυτότητες Βελγίου οι οποίες ανήκουν σε έτερα πρόσωπα.
Επιπροσθέτως εντοπίστηκε ο συλληφθείς να τους συνοδεύει και να μην μπορεί να δικαιολογήσει επαρκώς την παρουσία του.
Ακολούθως προσήχθησαν στο λιμενικό κατάστημα Ρόδου όπου κατά την προανάκριση, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είναι το άτομο, το οποίο συνόδευε στη μεταφορά τους με το πλοίο για Πειραιά και τους είχε προμηθεύσει σε προγενέστερο χρόνο με ταυτότητες Βελγίου οι οποίες ανήκαν σε έτερα πρόσωπα και ελληνικά δελτία ασύλου αμφιβόλου γνησιότητας έναντι του χρηματικού ποσού των 750 ευρώ έκαστος.
Κατά την απολογία του ο συλληφθείς αποδέχτηκε τις πράξεις του. Υποστήριξε ειδικότερα ότι το 2020 ταξίδεψε στην Ολλανδία για οικογενειακή συγκέντρωση. Από τότε μένει εκεί και είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα με σκοπό να βοηθήσει τους φίλους του, τους οποίους ήξερε από την Τουρκία, ώστε αυτοί να μπορέσουν να φύγουν από τη Ρόδο και να ταξιδέψουν στην Αθήνα.
Για αυτό το λόγο, πριν από δέκα μέρες επικοινώνησε μαζί τους και κανονίστηκε να του δώσει ο πατέρας τους 850 ευρώ με σκοπό να τα καταθέσει σε γραφείο μεταφοράς χρημάτων με τελικό αποδέκτη τον Abu Omar.
Τρεις μέρες μετά ένας άγνωστος άντρας του έδωσε τις πλαστές ταυτότητες σε καφετέρια στην Αθήνα.
Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ρόδο, πήγε σε ένα πρακτορείο ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο Φαληράκι κι εκεί τον βρήκε ένας άγνωστος άντρας, του έδωσε τις πλαστές ταυτότητες και έπειτα εκείνος τις έδωσε στους φίλους του.

Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Δημήτρης Δημητριάδης και Λουκάς Λαουδίκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου