Τοπικές Ειδήσεις

Επίθεση στη Ν.Δ. του Χάρη Δούκα από τη Ρόδο

• Παρουσίασε τις προτάσεις του για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ • Δεσμεύσεις από το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου για την υιοθέτηση των αιτημάτων που του τέθηκαν

Το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε κατά τη χθεσινή πολιτική του συγκέντρωση στο “Pier” ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, κατά την οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ.
Ο κ. Χάρης Δούκας συνομίλησε με φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέβησαν στην νέα μαρίνα Ρόδου για να τον συναντήσουν από κοντά και να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον του Κινήματος.
Στην πρόσκληση του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον οποίον συνόδευε το γνωστό στέλεχος του κόμματος Τόνια Αντωνίου, ανταποκρίθηκαν παλιά και νέα στελέχη του Κινήματος, άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και φίλοι του κόμματος, όπως επίσης και πρόσωπα από άλλους κομματικούς χώρους.

Όπως δήλωσαν στενοί συνεργάτες του κ. Χάρη Δούκα στη «δημοκρατική», υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από τις επαφές στη Ρόδο καθώς πέρα από τη μεγάλη ανταπόκριση στις πολιτικές προτάσεις του υποψηφίου προέδρου, επανενεργοποιήθηκαν πρόσωπα που είχαν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ στα τελευταία χρόνια και πλέον δηλώνουν υποστηρικτές της προσπάθειας του υποψηφίου προέδρου.
Ο κ. Χάρης Δούκας, την Πέμπτη, μετά από τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου όπου είχε επαφές με τον πρόεδρο Παναγιώτη Εγγλέζο και μέλη της διοίκησης.
Αφού ενημερώθηκε για τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε τις προτάσεις του που συνοψίζονται στα εξής:
«Τις τελευταίες 20 μέρες στη Ρόδο έγιναν τρία εργατικά δυστυχήματα. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.
Απροστάτευτοι από την Πολιτεία, καθώς η αρμόδια αρχή διερεύνησης βρίσκεται στον Πειραιά, και όπως μου κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στη Ρόδο που επισκέπτομαι, με ελλιπές προσωπικό.


Η συνεχής απαξίωση των εργαζομένων από την κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Γι’ αυτό στο πρόγραμμά μας δεσμευόμαστε ότι:
-Προτεραιότητά μας είναι η αύξηση των μισθών, με πλήρη επαναφορά, καθολική και υποχρεωτική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων. Με τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.
-Οι διατάξεις νόμου της ΝΔ θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν με μία νέα, σύγχρονη ρύθμιση για την εργασία, μέσα από κοινωνικό διάλογο.
-Ο ΣΕΠΕ θα επανέλθει στο Υπουργείο Εργασίας και θα αναβαθμισθεί.
-Οι νόμοι και οι συμβάσεις θα τηρούνται απαρέγκλιτα, όπως και οι υποχρεώσεις των εργοδοτών απέναντι στους εργαζομένους.
-Ειδικά για τους εργαζομένους του Τουρισμού, προβλέπουμε την επέκταση του επιδόματος ανεργίας πέραν του τριμήνου, αναλογικά με τα ένσημα που έχουν συγκεντρωθεί την θερινή περίοδο.

-Επίσης, θα επεκταθεί η πρόβλεψη του νόμου, ώστε να υποχρεωθούν και οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να έχουν ανθρώπινα, αξιοπρεπή καταλύματα για τους εργαζομένους τους.
Τώρα πρέπει να βάλουμε και πάλι τον άνθρωπο στο επίκεντρο των πολιτικών μας».
Το απόγευμα της Πέμπτης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, επισκέφθηκε την 59η Εκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής όπου για αρκετή ώρα συνομίλησε με εκθέτες, παραγωγούς αλλά και επισκέπτες, δίνοντας τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές αλλά και στους συμμετέχοντες.
Στη συνέχεια μετέβη στην νέα μαρίνα Ρόδου για την πολιτική του συγκέντρωση όπου, πέρα από την ομιλία του, απάντησε και σε ερωτήματα των παρευρισκόμενων σχετικά με το πρόγραμμά του για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε ο κ. Δούκας, στόχος είναι ένα κόμμα ανοιχτό, συμμετοχικό, δημιουργικό και ένα νέο μοντέλο ηγεσίας με έναν επικεφαλής που να μπορεί να αποκεντρώνει τις εξουσίες.
«Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που μπορεί να ενώσει ξανά δυνάμεις. Βάζουμε ψηλά τον πήχη γιατί οι πολίτες και ειδικά οι νέοι, δεν αντέχουν άλλη απογοήτευση από την πολιτική. Είναι ίσως μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για την αξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών», είπε μεταξύ άλλων.
Κατά την ομιλία του εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, με έμφαση στην καθημερινότητα και στα προβλήματα των πολιτών αλλά και στην έλλειψη νησιωτικών πολιτικών.
Παρουσίασε τις προτάσεις του για το ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες που θα στηθούν τον Οκτώβριο για την ανάδειξη νέου προέδρου.
Ο κ. Δούκας αναχώρησε για την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου