Ρεπορτάζ

Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε Ισραηλινός καταζητούμενος

Προσωρινά ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του κάθε δύο μέρες στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου αφέθηκε χθες με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου ένας Ισραηλινός που καταζητείται για τραπεζική απάτη από τις αρχές της Λευκορωσίας.
Του αποδίδεται ότι στο διάστημα Νοεμβρίου 2008 έως τον Ιανουάριο του 2011 στην πόλη Gomel έπεισε πολίτες ότι θα τους συνδράμει στην αγορά ή στην πώληση αυτοκινήτων και υπεξαίρεσε 306.000 δολάρια ΗΠΑ και 70.000 ευρώ περίπου. Ο κατηγορούμενος με συνήγορο τον κ. Γρηγόρη Ματράκα εξέφρασε και χθες τις αντιρρήσεις του για την έκδοσή του.
Υποστήριξε ότι δεν έχει καταδικαστεί ή διωχθεί ποτέ στο παρελθόν, πως είναι νομοταγής πολίτης και αγνοεί την αιτία και τους λόγους της ποινικής του δίωξης από το κράτος που γεννήθηκε. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ουδέποτε έχει κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος για πιθανή τέλεση αδικήματος όσο βρισκόταν στη Λευκορωσία.
Επεσήμανε εξάλλου ότι στη Λευκορωσία, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί συστηματικό και διαρκές πρόβλημα. Υπάρχουν εκτενείς αναφορές για βασανιστήρια, κακομεταχείριση των κρατουμένων και πολιτικές διώξεις των αντιφρονούντων.
Το δικαστικό συμβούλιο δεν έλαβε πλήρη έγγραφα από τις αρχές της Λευκορωσίας για να κινήσει την διαδικασία, τον άφησε προσωρινά ελεύθερο και θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου