Αθλητικά

Η προκήρυξη των παγκορασίδων

Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου θα διοργανώσει για μία ακόμη χρονιά το πρωτάθλημα των παγκορασίδων για κορίτσια που γεννήθηκαν το έτος 2010 και νεότερα και θα ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά, τα πιο σημαντικά άρθρα της προκήρυξης:
ΑΡΘΡΟ 1o: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1.1.Δικαίωμα συμμετοχής στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ U15 έχουν όλα τα σωματεία της δυνάμεως της ΤΕ ΕΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν στην Ένωση καταστάσεις των αθλητών που θα συμμετέχουν, εφόσον συμμετέχουν με παραπάνω από δύο (2) ομάδες στο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων U15 . Οι λίστες θα μπορούν να αλλάξουν μέχρι 2 φορές σε κάθε γύρο του πρωταθλήματος. Στην επόμενη φάση του Πρωταθλήματος Παγκορασίδων U15 θα έχει το δικαίωμα να προκριθεί η ομάδα που θα έχει δηλωθεί ως πρώτη.
1.2.Οι επιπλέον ομάδες θα αγωνίζονται υποχρεωτικά σε διαφορετικούς ομίλους εφόσον υπάρχει δυνατότητα.
ΑΡΘΡΟ 2o: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
2.1.Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην ΤΕ ΕΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ το αργότερο μέχρι την 30/08/2024.
2.2.Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της ΤΕ ΕΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή (πρωτότυπες) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο tedodeka@gmail.com. Υποβολή δηλώσεων με επιφυλάξεις απαγορεύονται με ποινή αποκλεισμού από το Πρωτάθλημα.
2.3.Η έναρξη του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 21/09/2024.
ΑΡΘΡΟ 3o: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ U15
3.1.ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι όμιλοι θα αναρτηθούν τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά στην επίσημη ιστοσελίδα (website) της ΄Ενωσης και θα γνωστοποιηθούν στα σωματεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) όπως και ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. O τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό δηλώσεων συμμετοχής και θα κοινοποιηθεί στις ομάδες με έγγραφο συμπληρωματικής προκήρυξης μετά την κλήρωση. Οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί και θα διανεμηθεί στα σωματεία επίσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
Η ΤΕ ΕΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ διατηρεί το δικαίωμα προγραμματισμού και εμβόλιμων αγωνιστικών ημερών σε κάθε περίπτωση που θα κριθεί αναγκαίο. Η ΤΕ ΕΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής ημέρας τέλεσης αγώνων ανά όμιλο λόγω μη ικανού αριθμού κριτών και διαιτητών για την κάλυψη των αγώνων.
3.2.ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Η τελική φάση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος για το γήπεδο του FINAL FOUR από τα συμμετέχοντα σωματεία. Εφόσον υπάρχουν παραπάνω από ένα ενδιαφερόμενα σωματεία θα γίνει κλήρωση..
ΑΡΘΡΟ 4o: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ
4.1.Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των σωματείων σύμφωνα με το πρόγραμμα.
4.2.Κάθε σωματείο οφείλει να δηλώσει γήπεδο ανοιχτό ή κλειστό με ώρα έναρξης το νωρίτερο 09:00 πμ και το αργότερο 21:00 μμ.
ΑΡΘΡΟ 5o: ΜΠΑΛΑ ΑΓΩΝΩΝ
5.1.Για τις ανάγκες του Πρωταθλήματος Παγκορασίδες U15 θα χρησιμοποιηθεί συνθετική ή δερμάτινη μπάλα MOLTEN Νο6
ΑΡΘΡΟ 6o: ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
6.1.Στο πρωτάθλημα παγκορασίδων U15 δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλήτριες που έχουν κάνει εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και έχουν εκτυπώσει το δελτίο τους καθώς και την κάρτα υγείας αθλητή, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν.4479/2017 και την ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Αθλητισμού.
6.2.Στο πρωτάθλημα παγκορασίδων U15 δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν από 1-1-2010 και νεότερες.
6.3Οι ομάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά στις εμφανίσεις τους, αριθμούς από το 1 έως και το 99.
ΑΡΘΡΟ 7o: ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
7.1.Η διαιτησία και γραμματεία του αγώνα ορίζεται από την ΤΕ ΕΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα γίνονται με ένα διαιτητή και δύο κριτές.
ΑΡΘΡΟ 8o: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
8.1.Οι ομάδες που παίρνουν μέρος στο Πρωτάθλημα είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν με οκτώ (8) αθλητές κατ’ ελάχιστο. Είναι σημαντικό οι ομάδες να προσπαθούν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό για να μην επιβαρύνονται οι υπόλοιποι αθλητές με μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.
8.2Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση και συμμετοχή σε κάθε αγώνα έως δεκαπέντε αθλητών.
ΑΡΘΡΟ 9ο: ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
9.1 Ο αγώνας στο Πρωτάθλημα θα έχει σκορ στο Επίσημο Φύλλο Αγώνα.
9.2 Ο αγώνας θα έχει σκορ που θα αναγράφεται σε πίνακα (ηλεκτρονικό ή μη) και θα παγώνει εάν η διαφορά ξεπεράσει τους 30 πόντους. Ο σημειωτής θα συνεχίσει να γράφει το σκορ στο φύλλο αγώνα αλλά δεν θα ανακοινώνεται για κανέναν λόγο σε έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα αλλά και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως επίσης ούτε οι προσωπικοί πόντοι του κάθε αθλητή. Το μόνο που επιτρέπεται να ανακοινωθεί είναι ο νικητής του αγώνα.
9.3 Απαγορεύονται οι παγίδες και το zone-press. Η άμυνα επιτρέπεται στα ¾ του γηπέδου. Επιτρέπεται το jump to the ball.
9.4 Το πρωτάθλημα και το τουρνουά διεξάγονται με τους επίσημους κανονισμούς Καλαθοσφαίρισης που ορίζει η FIBA.
9.5 Όσοι προπονητές δεν έχουν επικαιροποιησει τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΓΓΑ δεν θα επιτρέπεται να σηκώνονται από τον πάγκο στην διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων.
ΑΡΘΡΟ 10o: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
10.1. Δεν γίνεται δεκτή καμία ένσταση και καμία προσφυγή για κανένα λόγο. Ο σκοπός των αγώνων είναι καθαρά παιδαγωγικός και ως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
12.6. ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ- ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ
Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία η υποχρεωτική παρουσία ιατρού ή διασώστη, ή πιστοποιημένου προσωπικού στις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ ή τον Ερυθρό Σταυρό, κατά την διάρκεια των αγώνων, εκτός εάν ο νόμος ορίζει την ύπαρξη ιατρού υποχρεωτικά.
Όσα σωματεία τοποθετούν διασώστες εκτός ΕΚΑΒ και Ερυθρού Σταυρού, θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) γνωστό και ως ERC.
Σε περίπτωση καθυστέρησης άφιξης των προσώπων της προηγούμενης παραγράφου η καθυστέρηση έναρξης του αγώνα δεν μπορεί να παραταθεί πέραν των 30΄λεπτών. Σε περίπτωση απουσίας των εν λόγω προσώπων ή καθυστέρησης άφιξής τους πέραν των 30΄λεπτών, ο αγώνας αναβάλλεται με την υποχρέωση να ορισθεί εκ νέου εντός 48 ωρών. και εφόσον επαναληφθεί δεύτερη φορά επιβάλλεται στο γηπεδούχο σωματείο χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ευρώ. Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο αρνηθεί να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο πριν την τέλεση του αναβληθέντος αγώνα, τότε ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας με σκορ 20-0, χωρίς άλλες βαθμολογικές κυρώσεις για την γηπεδούχο ομάδα.
12.7 Τα γηπεδούχα σωματεία είναι υπεύθυνα για την τήρηση όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και των αρμόδιων Δήμων.
12.8 MVP Αγώνων
Μετά το τέλος των παιχνιδιών οι προπονητές των δύο ομάδων υποχρεούνται να ανακοινώσουν στον κριτή του αγώνα τους δύο καλύτερους αθλητές της αντίπαλης ομάδας. Ο κριτής θα αναγράφει στο ειδικό κουτάκι του ειδικού φύλλου αγώνα (Ε.Φ.Α.) τα ονόματα των αθλητών και δίπλα θα υπογράφουν οι προπονητές. Οι MVP δεν ανακοινώνονται για κανένα λόγο σε έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΑΡΘΡΟ 14ο: ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ
14.1. Στην Πρωταθλήτρια ομάδα Παγκορασίδων U15 θα απονεμηθεί ειδικό έπαθλο με δίπλωμα, στους δε αθλητές της διπλώματα και χρυσά μετάλλια.
14.2. Στον Β’, Γ’ και Δ΄ νικήτριες του Πρωταθλήματος θα απονεμηθούν αναμνηστικά με διπλώματα, στους δε αθλητές τους διπλώματα με αργυρά και χάλκινα μετάλλια αντίστοιχα.
ΑΡΘΡΟ 15ο: ΓΕΝΙΚΑ
15.1. Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και που δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση αποφασίζει το Δ.Σ. της ΤΕ ΕΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας.
15.2. Η ΤΕ ΕΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα της παραχώρησης της άδειας τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του Πρωταθλήματος μέσω του οποιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού τηλεοπτικού μέσου (τηλεόραση, διαδικτυακούς τόπους internet κλπ). Το κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο να έχει υπογεγραμμένο το GDPR (κανονισμός προσωπικών δεδομένων) από τους γονείς, του κάθε αθλητή του, που συμμετέχει στο Τουρνουά. Σε περίπτωση που δοθεί έγκριση από τη ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου και κάποιο από τα σωματεία παρεμποδίσει την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα τότε το υπεύθυνο σωματείο θα μηδενίζεται.
15.3. Η οιαδήποτε ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων από όλα τα Μ.Μ.Ε., (τηλεόραση, διαδικτυακούς τόπους ιinternet κλπ) αλλά και η ιδιωτική βιντεοσκόπηση τους, θα πρέπει να τύχει της προηγούμενης έγκρισής του Δ.Σ. της ΤΕ ΕΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ μετά από υποβολή εγγράφου σχετικού αιτήματος (δηλαδή παραλαβή από την ΤΕ ΕΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ειδικής άδειας η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να επιδεικνύεται πριν την έναρξη του αγώνα στο γηπεδούχο σωματείο).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου