Αθλητικά

Τοπικό ποδόσφαιρο: Αύριο οι πρώτες κληρώσεις της σεζόν

Το πρώτο ραντεβού των εκπροσώπων των σωματείων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, καθώς και των συναδέλφων τους των συλλόγων της Β’ κατηγορίας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 19:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ. Οι πρώτοι θα μάθουν το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας διοργάνωσης και οι δεύτεροι τους δύο ομίλους Ρόδου, έτσι όπως θα τους σχηματίσει η κλήρωση που θα διενεργηθεί αμέσως μετά την αντίστοιχη για τον σχηματισμό του “οδικού χάρτη” του πρώτου τη τάξει τοπικού πρωταθλήματος.
Η Α’ κατηγορία
Στην κληρωτίδα της Α κατηγορίας θα μπουν οι παρακάτω δεκαέξι ομάδες: Α.Ο. Πυλίου, Ιάλυσος, Φοίβος Κρεμαστής, Ηρακλής Μαριτσών, Κλεόβουλος Λίνδου, Αστέρας Παστίδας, Αναγέννηση Ασφενδιού, Απόλλωνας Καλυθιών, Διαγόρας Βατίου, Δόξα Καρδάμαινας, Κλεάνθης Παραδεισίου, Άρης Αρχαγγέλου, Ποσειδώνας Καρπάθου, Ακουσίλαος Φανών, Αστέρας Μασάρων και Καλυμνιακός. Το νέο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου.
Η συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα δει το φως της δημοσιότητας εντός των επόμενων ημερών, θα αποτυπώνει τον απ’ ευθείας υποβιβασμό των τελευταίων τριών ομάδων του βαθμολογικού πίνακα, με τη διαδικασία να αποσυνδέεται από την τύχη των εκπροσώπων της Δωδεκανήσου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Η Β’ κατηγορία
Στη διοργάνωση της νέας αγωνιστικής περιόδου θα λάβουν μέρος τα παρακάτω είκοσι δύο σωματεία: Ηρακλής Λάρδου, Α.Ε. Κατταβιάς, Διγενής Κοσκινού, Άγιος Γεώργιος Μαλώνας, Πάνθηρες Ρόδου, Α.Ο. Σύμης, Άγιος Ισίδωρος, Α.Σ. Χάλκης, Ο.Φ. Ιστρίου, Δήμητρα Δαματριάς, Απόλλωνας Απολλώνων, ΠΑΣ Ασκληπιείου, Ευκλής Σορωνής, Δαμάγητος Θεολόγου, Ταξιάρχης Καλάθου, Ατρόμητος Διμυλιάς, Αναγέννηση Έμπωνα, Ορφέας, Τήλος, Πολυβώτης Νισύρου, Ιππότες και Εθνικός Αρχίπολης.
Η διαδικασία της κλήρωσης για τη συμπλήρωση των δύο ομίλων Ρόδου των έντεκα ομάδων θα είναι η ίδια με την περσινή, με τα σωματεία να χωρίζονται ανά τετράδες (δύο και δύο) με βάση την βαθμολογική κατάταξή τους στο περσινό πρωτάθλημα και να βρίσκουν τη θέση τους, ανά δύο κάθε φορά, στους νέους ομίλους. Υπενθυμίζεται πως στην Α’ κατηγορία Blue Star Ferries θα προβιβαστούν οι πρωταθλητές των τριών ομίλων (δύο Ρόδου κι ένας Νήσων), ενώ στη Γ’ κατηγορία θα υποβιβαστούν οι τελευταίοι της βαθμολογίας των δύο ομίλων της Ρόδου.
Η διοργάνωση θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σέντρα στα νησιά, μαζί με την αντίστοιχη του πρωταθλήματος της Γ’ τοπικής κατηγορίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου