Τοπικές Ειδήσεις

Θα προκηρυχθούν σύντομα 30 θέσεις νοσηλευτών για το Νοσοκομείο Ρόδου

O διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστής διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», Μιχάλης Σοκορέλος, ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Διοικητή στο Νοσοκομείο της Ρόδου μετά την αποχώρηση τού μέχρι πρότινος διοικητή Σταύρου Τσαντή, οποίος με απόφαση του υπουργείου Υγείας, ως υποδιοικητής στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.
Μιλώντας στη «δ» δήλωσε ότι άμεσα προκηρύσσονται 30 θέσεις νοσηλευτών και νοσηλευτριών, όπως δεσμεύθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την πρόσφατή του επίσκεψη στη Ρόδο, ενώ ξεκίνησε το έργο της ανακαίνισης των κλινικών του Νοσοκομείου (χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης) που θα αλλάξει την όψη του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού μας, όταν ολοκληρωθεί.
«Το Νοσοκομείο μας καλύπτει όλα τα Δωδεκάνησα. Δεν είναι ένα τυχαίο νοσοκομείο. Προσωπικά, ως αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου, το οποίο γνωρίζω καλά εδώ και πολλά χρόνια, προσπαθώ να συμβάλω στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του. Δίνουμε έμφαση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς η πίεση που δέχεται είναι μεγάλη. Ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων για μία ακόμη χρονιά είναι μεγάλος και υπάρχουν εκτός από τα θανατηφόρα δυστυχήματα, περιστατικά με βαριές κακώσεις που δεν βλέπουν σε όλα τα άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας.
Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να οργανωθεί όσο γίνεται καλύτερα το τμήμα επειγόντων περιστατικών, το οποίο δέχεται μεγαλύτερη πίεση κατά καιρούς», είπε ο κ. Σοκορέλος και πρόσθεσε πώς: «Ξεκίνησε η ανακαίνιση του Νοσοκομείου που θα διαρκέσει ενάμιση χρόνο. Θα αλλάξει εντελώς όψη το νοσοκομείο, θα γίνει καινούριο. Θα αντικατασταθούν μέχρι και τα πατώματα, οι σωληνώσεις, ο κλιματισμός.
Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Περιμένουμε επίσης το αμέσως επόμενο διάστημα την προκήρυξη 30 θέσεων νοσηλευτών και νοσηλευτριών, όπως είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την πρόσφατή του επίσκεψη στη Ρόδο. Προσπαθώ να επιταχυνθούν όλα αυτά και γενικώς θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας».
Ο κ. Σοκορέλος τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιθαλπόμενων (ντόπιοι και ξένοι) μένουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που δέχονται στο ΓΝΡ. Υπάρχει παρόλα αυτά μία μικρή μερίδα πολιτών που θα βρει πάντα μία αφορμή για να ασκήσει κριτική.
«Υπάρχει μεγάλη αναγνώριση για τις υπηρεσίες που προσφέρει το νοσοκομείο μας. Σας το λέω αυτό με απόλυτη βεβαιότητα. Είναι λογικό να υπάρχουν κάποια παράπονα, παντού συμβαίνει αυτό. Από τα 1000 άτομα που θα περάσουν από το νοσοκομείο, τα 995 θα έχουν ένα καλό λόγο να πουν και τα πέντε θα βρουν κάποιο λόγο να γκρινιάξουν, θα βρουν κάτι να καταγγείλουν. Και οι μισές καταγγελίες είναι συνήθως ψευδείς», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου.
Το ΠΠΙ Γενναδίου
Εκτός από την ανακαίνιση του νοσοκομείου προχωρά το έργο της ανακαίνισης του ισόγειου χώρου του πρώην δημοτικού καταστήματος στο Γεννάδι όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Ο κ. Σοκορέλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Έχει καθαριστεί το ισόγειο του παλιού δημοτικού καταστήματος στο Γεννάδι και έχει πλέον εγκατασταθεί ο εργολάβος. Έχει ξεκινήσει το έργο της ανακαίνισης του χώρου με σκοπό να εγκασταθεί εκεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.
Ό,τι υποσχέθηκε ο υπουργός, βρίσκεται σε πλήξη εξέλιξη. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, η Νότια Ρόδος θα έχει αποκτήσει ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας πλέον, το τρίτο που θα λειτουργεί στη Ρόδο. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπηρετούν αυτή τη στιγμή πέντε αγροτικοί ιατροί στο Γεννάδι και θα προκηρύξουμε ξανά τη θέση του διευθυντή. Τέλος, να θυμίσουμε ότι έχει αποκτήσει ένα νέο ασθενοφόρο το ΠΠΙ Γενναδίου και το παλιό συντηρήθηκε και θα χρησιμοποιείται από το κέντρο υγείας του Έμπωνα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου